Kadıköy Kaymakamlığı duyurdu: 7 gün boyunca yasaklandı

Kadıköy Kaymakamlığı tarafından salgının seyrini olumsuz etkileyebilecek toplanma çağrılarının sosyal medyada yapıldığının belirlenmesi üzerine alınan kararla 7 günlük süreyle gösteri ve yürüyüşlere yasak getirildi.

GÜNDEM 02.02.2021, 16:07 03.02.2021, 12:26
Kadıköy Kaymakamlığı duyurdu: 7 gün boyunca yasaklandı

Kadıköy Kaymakamlığı tarafından yapılan basın açıklamasında önemli bir karar duyuruldu. Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamada gösteri ve yürüyüşlere 7 gün boyunca yasak geldi.

“Sosyal medyadan meydanda toplanma çağrıları…”

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Kimi toplulukların ve sivil toplum kuruluşlarının sosyal medyadan 2 Şubat 2021 Salı günü saat 18.00’da ve gelecek günlerde Kadıköy İskele Meydanı’nda toplanma çağrıları yaptığı görülmüştür.

İlçemizde gerçekleştirilmek istenen toplantıların, salgının yayılmasının engellenmesi ve toplumun salgından korunması çalışmalarına olumsuz etkisi olabileceği değerlendirilerek 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. Maddesi ve 5442 sayısı İl İdaresi Kanunu’nun 32/Ç Maddesine istinaden, kaymakamlığımızca idaremizde olan bütün kapalı ve açık alanlarda 7 gün süreyle bütün gösteri ve yürüyüşler yasaklanmıştır.”

Yorumlar (0)