Kadıköy eylemcilerinden 2'si tutuklandı

Kadıköy'de gerçekleştirilen kanun dışı gösterilerde gözaltı uygulanan 23 zanlıdan 2'si tutuklanırken, 21'i adli kontrol koşuluyla salıverildi.

GÜNDEM 05.02.2021, 10:02 05.02.2021, 18:35
Kadıköy eylemcilerinden 2'si tutuklandı

Prof. Dr. Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesine rektör olarak atanmasını kabul etmeyerek protesto gösterilerine başlayan gruplara destek için 2 Şubat Salı günü Kadıköy'de toplanan ve yaşanan olaylar sebebiyle gözaltına alınan 23 şüphelinin tamamının Anadolu Adalet Sarayı'nda yürütülen işlemleri tamamlandı.

Savcılığın tutuklanmaları isteğiyle sevk ettiği 10 zanlıdan Ş.D. ve A.A'nın "devlet memuruna görevini yaptırmamak için direnme" suçundan tutuklanması kararını veren Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliği, 8'inin de adli kontrol koşuluyla salıverilmesine hükmetti.

Serbest bırakılan 8 şüpheliden 2'si hakkında "yurt dışı çıkış yasağı" ve "konutu terk etmeme",  6'sı hakkında ise yalnızca "yurt dışı çıkış yasağı" kararı bulunuyor.

Savcılığın "ev hapsi" ve "yurt dışı çıkış yasağı" konmasını talep ettiği 13 zanlı hakkında ise mahkeme, adli kontrol tedbirlerinin uygulanması şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

82 zanlı salıverilmişti

Polis, Kadıköy'de gösteri yapmak isteyen grupları önce uyarmış, taşkınlık üzerine grubu dağıtmak istemiş, mukavemet gösterilmesi üzerine 94 kişiyi gözaltına almıştı.

Polisler ayrıca Sarıyer ve Beşiktaş'ta, Kadıköy'deki gösterilere gitmek isteyen 11 şüpheliye de gözaltı uygulamıştı.

Emniyet Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan 105 zanlıdan 82'si, işlemlerinin tamamlanması sonrası salıverilmişti.

Yorumlar (0)