Kadıköy'de kilisede tepki çeken görüntü: 'Provokasyon olarak değerlendiriyoruz'

Bir grubun, Kadıköy Caferağa Mahallesi Khalkedon Meydanı’nda bulunan Kadıköy Surp Takavor Kilisesi’nin duvarına çıkıp müzik eşliğinde oynamasına ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

GÜNDEM 12.07.2021, 12:43 13.07.2021, 11:17
Kadıköy'de kilisede tepki çeken görüntü: 'Provokasyon olarak değerlendiriyoruz'

Savcılık, soruşturma çerçevesinde, kimliğini belirlediği şüphelilerin gözaltına alınmasına ilişkin emniyet ekiplerine talimat verdi.

3 şüpheli gözaltında

Konuya ilişkin polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 3 şüpheli gözaltına alınırken şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği duyuruldu.

Valilikten konuya ilişkin açıklama

İstanbul Valiliği, yaşanan olayla ilgili bir açıklama yaptı ve gece 00.55 sıralarında Kadıköy Khalkedon Meydanı'nda, Surp Takavor Kilisesi'ne gelen bir grubun, kilisenin giriş kapısına çıkarak uygunsuz davranışlar sergilediklerinin belirlendiğini aktardı. Valilik ayrıca "Yapılan çalışmalarda; şüpheli Ö.F.A, Y.E.U ve ile birlikte araç sahibi O.Y. ikamet ettikleri adreslerde yakalanmışlardır. Konuya ilişkin idari ve adli soruşturma başlatılmıştır. İbadethaneye yönelik çirkin davranışı kınıyoruz." sözlerini kullandı.

"Mabetlere saygısızlık, herkese saygısızlıktır"

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Kadıköy’deki kiliseye yönelik saygısızlığı kınadıklarını açıkladı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kurtulmuş, "Medeniyetimizde dini mekanlara alay ya da hakaret  içeren tavırlara kesinlikle müsamaha edilmez. Kutsal değerlere ve insanlığa saldırı niteliğindeki bu çirkin ve provokatif eylemi şiddetle kınıyorum. Hukukun, gerekeni yapacağına yönelik inancım tamdır." sözlerine yer verdi.

“Provokasyon olarak değerlendiriyoruz”

Konuya ilişkin açıklama yapan bir başka isim ise AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik oldu. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ömer Çelik, Kadıköy Surp Takavor Kilisesi'nin duvarına çıkan grubun kutsal bir mekana gösterilmesi gereken saygıya yakışmayan tavırlarda bulunduğunu ifade etti ve şunları söyledi:

“Surp Takavor Kilisesi'ne yönelik yapılan bu saygısızlığı kınıyoruz. Mabetlere gerçekleştirilen saygısızlık herkese karşı yapılan bir saygısızlıktır. Kiliseleri, camileri, havraları hedef alan, kutsal mekanların saygınlığına yakışmayan her çeşit davranışı, provokasyon olarak değerlendiriyoruz ve insanlık adına mahkum ediyoruz."

“Dün olduğu gibi bugün de kışkırtmalara prim verilmeyecek”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı ve "Kadıköy Surp Takavor Kilisesi'ne yönelik yapılan bu saygısızlığı kınıyoruz. Din ve vicdan hürriyeti asıldır. Mabetler dokunulmazdır, kutsaldır. Bu saygısızlığı gerçekleştirenler, hukuk önünde mutlaka hesap vereceklerdir. Dün olduğu gibi bugün de milletimiz, bu tarz kışkırtmalara asla prim vermeyecektir.” sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)