Kaçak yapıya geçit yok! Trabzon yaylalarında yıkım başladı

Manzarası ve doğası ile turistlerin ilgi odağı olan Trabzon yaylalarındaki kaçak yapılara yönelik yıkım çalışmaları yeniden başladı. 

GÜNDEM 22.05.2022, 10:24
Kaçak yapıya geçit yok! Trabzon yaylalarında yıkım başladı

Uzun bir aradan sonra yaylalardaki yıkım çalışmaları için yeniden faaliyete geçen ekipler, bazı bölgelerde vatandaşların tepkisi ile karşılaştı. Akçaabat’a bağlı Hıdırnebi Yaylası’ndaki yıkım çalışmaları için bölgeye giden yıkım personelleri, kendilerine tebliğ yapılmadığını iddia eden vatandaşlara uzun süre alınan kararı anlatmaya çalıştı. 

Bölgede 100’ü aşkın kaçak yapı olduğu iddia ediliyor

Hıdırnebi Yaylası’nda tespit edilen toplam 20 kaçak yapı, ekiplerin müdahalesi ile yıkıldı. Bölgedeki kaçak yapı sayısının 100’ü bulduğu ve tamamının yıkımı için çalışmaların süreceği öğrenildi.  Akçaabat Kaymakamlığı emriyle bölgede yıkılan yapılar arasında kaçak evler ve barakalar bulunuyor. 

“Bize hiçbir haber verilmeden böyle bir yıkımın yapılmasını doğru bulmadık”

İş makineleri ile gerçekleştirilen yıkımlara tepki gösteren yayla sakini Yücel Gedikli, kendilerine herhangi bir tebligat yapılmadığını iddia ederek, “Bu yapılar bizim yapılarımız. Alt tarafta hayvanlarımız var, üst tarafta ailemiz yaşıyor. Bize hiçbir bilgi verilmeden, yazılı evrak yollanmadan sabahın ilk ışıkları ile beraber evimiz yıkıldı. Devlet yöneticilerimize elbette saygımız sonsuzdur ama ben de bu ülkenin bir vatandaşıyım. Bu bölgede bu tarz 100 tane daha konut olduğu iddia ediliyor. Bize hiçbir haber verilmeden böyle bir yıkımın yapılmasını doğru bulmadık” dedi. 

“Konutumuzun yıkılacağını sabahın 4’ünde ekipler buraya gelince öğrendik”

Bölgedeki diğer kaçak yapıların da yıkılacağı yönünde bilgi aldıklarını belirten Gedikli, “Ben tam net rakam bilmiyorum ama 100 tane daha bu tarz yapının bu yaylada olduğu söyleniyor. Ekipler bize hepsinin yıkılacağını söylediler. Bizim yaylaya çıkma amacımız, genellikle hayvancılık içindir. Hayvancılığın zaten ne hallere geldiği ortada. Bizim buradaki üzüntümüz, bize hiçbir şey tebliğ edilmedi. Bize bir kâğıt yollasalardı, bir bildiri yapsalardı, gerekirse mahkeme önünde ifade verseydik. Bundan kaçmak gibi bir niyetimiz yok yanlış anlaşılmasın. Ama bu şekilde yapıları yıkmak bana çok doğru gelmiyor. Biz yayladaki konutumuzun yıkılacağını sabahın 4’ünde ekipler buraya gelince öğrendik. Bu da bizi mağdur duruma düşürüyor doğal olarak. Keşke bu şekilde olmasaydı” şeklinde konuştu.  

Yorumlar (0)