Kaçak göçmenlerin Avrupa hayali sınır tanımıyor

Türkiye üzerinden Avrupa’ya ulaşarak daha iyi bir hayat yaşama hayalleri kuran kaçak göçmenler, her türlü yolu deniyor. Son olarak Avrupa’ya giden tırların dorsesindeki halatları keserek içine saklanan göçmenler, bu yöntemi sıkça kullanmaya başladı.

GÜNDEM 15.11.2021, 13:53 16.11.2021, 12:04
Kaçak göçmenlerin Avrupa hayali sınır tanımıyor

Avrupa’ya ulaşmak için her türlü yolu deneyen kaçak göçmenler bu aralar ticari ürün taşıyan tırları gözlerine kestirdi. Tırların dorsesine halatları keserek girip saklanan bu kişiler kendi hayatlarını da büyük riske atıyor. Daha çok Erenköy Gümrük Müdürlüğü’nde işlemlerini tamamlamak için bekleyen tırları seçen göçmenler özellikle gece saatlerinde çeşitli yöntemlerle araca girerek Avrupa hayallerine adım atmak istiyor.

Baba-oğul son anda fark edildi

Halatı kestikten sonra tırın içerisine girerek saklanan göçmenler, ardından halatı bir iğne ile bağlayarak kesilmemiş süsü veriyor. Bazıları gümrük müdürlüklerinde, bazıları da limanda fark edilerek yakalanan bu kişilerin sayısı son günlerde ciddi derecede arttı.

Yakalanamayan kişilerin akıbetinin ne olduğu bilinmezken, son olarak İtalya hayaliyle bir tırın dorsesinde giren ve geçtiğimiz hafta Erenköy Gümrük Müdürlüğü’nde ele geçirilen baba ile oğul, cep telefonu kameraları ile kayıt altına alındı.  

Tır şoförleri isyanda

Tırlarının dorsesinde zaman zaman kaçak göçmen yakalanan şoförler de zan altında kaldıklarını ifade ederek mahkemelik olduklarını, bazen de işlemlerinin bu kişiler nedeniyle saatlerce gecikmesinden dolayı mağduriyet yaşadıklarını belirtti.  

Tır şoförü Hüseyin Hazar yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Gümrükte dorselerimiz mühürleniyor. Bunlar gelerek halatları kesiyorlar. Araca bindikten sonra da bir şey olmamış gibi bağlıyorlar. Bizim de hiçbir şeyden haberimiz olmuyor. Savcılık işlemlerimiz oluyor. Sicilimize ‘İnsan kaçakçısı’ diye işleniyor. Saatlerce bekletiliyoruz. Çok mağduruz.”

Yorumlar (0)