Kaçak devenin macerası demiryolunda bitti

İzmir-Denizli arası yolculuk gerçekleştiren trenin makinistleri Ahmet Akgün, Mithat Can Özcan ve kondüktör olarak görev yapan Mustafa Yıldız, Çamlık mevkiinde bulunan Germencik-Selçuk kesiminde demiryolu üzerinde yalnız başına dolaşan deveyi fark edince trenin seferini durdurdu.

GÜNDEM 28.04.2022, 13:37 29.04.2022, 09:03
Kaçak devenin macerası demiryolunda bitti

Deve sahibinin olay yerine gelmesi üzerine tren personelinin de yardımcı olmayla beraber kaçak deve zorlukla demiryolu hattından çekildi.

" Yokuş aşağı gidiyorduk, fren yaptık"

Çamlıkta bulunan istasyondan çıkış yaptıktan takribi 200 metre kadar sonra deveyi gördüklerini söyleyen Makinist Mithat Can Özcan, " Yokuş aşağı gidiyorduk, tren hattında duran deveyi son esnada gördük ve anında frene bastık. Şükürler olsun ki, deveye çarpmadan durabildik. Trende aşağıya inen bir personelimiz yapabildiği kadarıyla, deveyi raylardan çekmeye uğraştı. O esnada devenin ait olduğu kişide olay yerine geldi ve devesini götürdü. Biz de treni tekrar çalıştırıp kaldığımız yerden yolumuza gittik." şeklinde ifade etti.

Devenin trenin yolundan çekilmesinin sonrasında demiryolu işleyişini sürdürdü.

Makinistlerin deveyi fark ettikten sonrasında trenin durdurulması ve devenin bu hattan çekilmeye çalışılması cep telefonu kamerasında anbean görüntülendi.

Yorumlar (0)