Kaç Azerî sivil şehit oldu?

27 Eylül'de sivil yerleşim yerlerine top ve havan ile saldırı düzenleyerek büyük çatışmanın fitilini ateşleyen Ermenistan'ın saldırılarında, 27 Azerî sivili şehit oldu.

GÜNDEM 06.10.2020, 11:07 07.10.2020, 13:32
Kaç Azerî sivil şehit oldu?

İşgalci Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin kardeş ülke Azerbaycan'daki sivil yerleşim yerlerine düzenlediği saldırılarda şehit olan sivil sayısı 27'ye ulaştı.

Azerbaycan Adalet Bakanlığının izniyle sivil can kayıpları ve yerleşim yerlerindeki zararlara ilişkin bilgilendirmede bulunan Azerbaycan Başsavcılığı, yaptığı son açıklamada, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin, Azerbaycan topraklarındaki sivil yerleşim yerlerine yönelik füze, top, havan ve roketli saldırılarını sürdürdüğünü duyurdu.

Azerbaycan Başsavcılığı, İşgalci Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin 27 Eylül Pazar sabahı saat 06.00'da başlattığı ve sivil yerleşim yerlerini hedef aldığı saldırılarda yaşamını yitiren Azerbaycanlı sivil sayısının 27'ye, yaralı Azerî vatandaşı sayısının ise 141'e yükseldiğini bildirdi.

Azerbaycan Başsavcılığı ayrıca işgalci Ermenistan ordusunun saldırılarında, 376 sivil konut ile 63 devlet binasının hasar gördüğünü de belirtti.

Yorumlar (0)