Kabine yarın toplanıyor: Gündemde neler var?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın bir araya geliyor. Seçim ve depremin ele alınacağı toplantıya bazı bakanlar afet bölgesinde olması dolayısıyla katılım sağlayamayacak.

GÜNDEM 05.03.2023, 14:41
Kabine yarın toplanıyor: Gündemde neler var?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde bir araya gelecek olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın yoğun gündemle toplanıyor. Bazı bakanların afet bölgesinde bulunması sebebiyle yarın düzenlenecek toplantıya katılım sağlamaması bekleniyor.

Deprem felaketi

Kabine, 11 kenti etkileyen deprem felaketini ele alacak. Konu ile ilgili görüşmede deprem anında yaşanan eksikliklerin ele alınacağı bir görüşme gerçekleştirilecek. Konu ile ilgili bakanlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir sunumda bulunacak. Bölgenin tekrar inşasına dair çalışmalarda hususlardan bir tanesi olacak.

Fahiş kira artışı

Kabine'de ele alınacak diğer kritik başlıklardan bir tanesi ise depremin sonrasında yeniden meydana gelen fahiş kira sıkıntısı. İlgili savcıların faaliyete sokulmasının sonrasında bu hususunda toplantıda gündeme taşınması planlanıyor.

Diğer bir başlık ise seçim süreci olacak. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Mayıs’ı işaret etmişti. Erdoğan, seçim sürecinin nasıl işleyeceğine yönelik bir değerlendirmede bulunacak.

Anayasal hakkını kullanması beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimleri yenilemesi planlanıyor ve bu durumda da dikkatler 10 Mart Cuma gününe çevriliyor.

6’lı masa krizi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 6’lı masadan ayrılmasının sonrasında Millet İttifakı'nda meydana gelen kriz de görüşülecek hususlar içerisinde yer alıyor.

Erdoğan yaşananlara dair ilk değerlendirmesini, ''O kişiler ne yapmak isterlerse yapsınlar biz yolumuzda ilerlemeyi sürdüreceğiz. Daha öncesinde ben bunlar için ‘konuşup konuşup dağılırlar’ demiştim.'' ifadeleriyle yapmıştı.

Yorumlar (0)