Kabine toplanıyor: Masada yeni normalleşme adımları var

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Gündemde normalleşmeye ilişkin atılacak yeni adımlarla pazar günkü kısıtlamanın kaldırılması gibi konular var.

GÜNDEM 21.06.2021, 08:08
Kabine toplanıyor: Masada yeni normalleşme adımları var

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak kabine toplantısında koronayla mücadele başta olmak üzere ülke gündemindeki önemli konular ele alınacak.

Yerli aşıya ilişkin çalışmalar

Bugün gerçekleştirilecek toplantıda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bir sunum yapması beklenirken hız kazanan aşılama çalışmalarının masaya yatırılıp, vaka sayılarının yansıması olarak bunun değerlendirileceği ve yeril aşı çalışmalarının da toplantının önemli gündem maddelerinden olacağı düşünülüyor.

Pazar günü için kısıtlama devam edecek mi?

Kısıtlama tedbirlerinde halihazırda pazar günleri uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının gevşetilip gevşetilmeyeceği ve normalleşme döneminde yeni adımların atılıp atılmayacağına dair konuların önemli gündem maddeleri arasında olacağı öngörülüyor.

Turizmde koronavirüs tedbirleri

Turizm sezonunun açılmasıyla, Türkiye’ye Rusya’dan uçuşların da 22 Haziran’dan itibaren yeniden başlayacak olması gibi konuların gündeme geleceği toplantıda, turizme dair koronavirüs tedbirlerinin masaya yatırılması düşünülüyor.

KDV desteğinin uzatılması gündemde

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un toplantıda sunum yapması beklenirken, turizm sektörüne verilmiş olan Katma Değer Vergisi desteğinin uzatılması konusunun da bugünkü toplantıda gündeme gelmesi bekleniyor.

Salgının ardından iş yerlerine ve çalışanlara verilmiş olan desteklerin de bugünkü toplantıda konuşulacağı düşünülüyor.

Dış politika ve güvenlik konuları da masada…

Yapılacak olan toplantıda dış politika ve güvenliğe dair konuların görüşülmesi, MSB Bakanı Hulusi Akar’ın sınırlarımızda ve yurt içerisinde terör örgütlerinin karşısında yürütülmüş olan operasyonlara dair kabineyi bilgilendirmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)