Kabine bugün toplanıyor: Masada kısıtlamaların esnetilmesi var

Koronavirüsle mücadele dahilinde toplanacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin gündeminde koronavirüse ilişkin kısıtlamaların şehirlerin risk durumlarına göre esnetilmesi olacak.

GÜNDEM 01.03.2021, 08:30
Kabine bugün toplanıyor: Masada kısıtlamaların esnetilmesi var

Türkiye, bugün itibarıyla koronavirüsle mücadelede yeni bir döneme giriyor.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yeni kararlar almak için bugün yeniden toplanacak. Kabine toplantısının gündeminde koronavirüse ilişkin alınacak yeni kararlar olacak.

Şehirlerin risk durumlarına göre tedbirlere esnetme gelecek

Şehirlerde uygulanan kısıtlamalar risk durumlarına göre aşama aşama kaldırılacak. Risk tablosunda düşük riskli şehirler için mavi, orta riskli şehirler için sarı, yüksek riskli şehirler için turuncu ve çok yüksek riski olan şehirler için turuncu renkle gösterilecek.

Restoran ve kafeler de belirli kriterle açılabilir

Normalleşmeye ilişkin Bilim Kurulu tarafından da bir rehber hazırlandı. Esneme kararlarıyla İl Hıfzıssıhha Kurulları tarafından yeni kararlar alınacak. Restoran ve kafelerin son durumu da bugün belli olacak.

65 yaşa ilişkin kısıtlama sürecek mi?

65 yaş üstü vatandaşlar için de sokak kısıtlamalarının esnetilmesinin sürüp sürmeyeceği merak ediliyor. Fahrettin Koca konuya ilişkin “Aşılamanın ilerleme durumuna göre illerdeki durum da dikkate alınarak esnetmeler gerçekleştirilebilir.” demişti.

Yüz yüze eğitimde son durum…

Milli Eğitim Bakanlığı’nca 1 Mart tarihinde eğitim öğretime geçişi planlanan bütün okullar için dün kararın 2 Mart tarihine ertelendiğini ve salgın koşullarına göre kararın alınacağını kaydedildi.

Sağlık Bakanlığı’nca paylaşılan “Şehirlere Göre Haftalık Vaka Sayası Haritası”nın güncellenme takvimiyle Bilim Kurulu tarafından belirlenmiş olan kriterlerin Kabine Toplantısı’nda değerlendirileceğinin belirtildiği açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“1 Mart Pazartesi itibarıyla eğitim öğretim geçişi planlanmış olan bütün resmi ve özel okullarımız için yüz yüze eğitim ve sınavların, 2 Mart Salı gününde şehirlerin salgın koşullarının son durum değerlendirilmesine göre başlanılması kararı alınmıştır.

1 Mart 2021 Pazartesi günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası yapılacak olan değerlendirmeler sonucunda valilik il hıfzıssıhha kurulları tarafından yerinde karar uygulamasına bağlı olarak okullarda eğitim ve öğretime ilişkin faaliyetleri sürdürülecektir.”

Yorumlar (0)