Kabine bugün toplanıyor: İşte masadaki konular

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında bugün saat 15.00'te başlayacak olan Kabine Toplantısı'nda deprem bölgesindeki çalışmalar, fahiş kira artışları ve seçim tarihini netleştirmek için atılacak adımların masaya gelmesi bekleniyor. İşte Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilecek mart ayının ilk Kabine Toplantısı'na dair detaylar...

GÜNDEM 06.03.2022, 09:21 14.06.2023, 09:33 Hakan Öksüz
Kabine bugün toplanıyor: İşte masadaki konular

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak Kabine Toplantısı bugün saat 15.00'te başlayacak. Kabine'ye Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlık edecek. Mart ayının ilk Kabine Toplantısı'nda gündemin sıcak başlıkları masaya yatırılacak. Toplantıda gündeme gelecek ana konu, 11 ilde yıkıma yol açan depremin ardından yapılacak çalışmalar olacak.

Fahiş kira artışları konusu da masada

Deprem bölgesinde atılması gereken adımlarla ilgili görüşler beyan edilecek. Bölgedeki çadır ve konteyner kentlerin son durumu ile kalıcı konutların inşasına dair uygulamalar ele alınacak. İlgili bakanlar, bölgede yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verecek. Deprem bölgesindeki bazı illerden gelen "fahiş kira artışları" ile ilgili alınacak önlemler konuşulacak.

Seçim tarihini netleştirmek için atılacak adımlar konuşulacak

Kabine Toplantısı'nda gündeme getirilmesi beklenen konulardan birinin de Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri olacağı belirtiliyor. Daha önce yaptığı açıklamada 14 Mayıs tarihini işaret eden Erdoğan'ın, tarihin netleştirilmesi için konuyu Kabine'de açacağı tahmin ediliyor. Terörle mücadele, ekonomideki son durum, ülke içindeki ve dışındaki son gelişmelerin de masaya yatırılması bekleniyor.

Yorumlar (0)