Jeffrey, "ilişkileri düzeltmek" için Ankara'da

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Ankara'ya geldi. Jeffrey, Milli Savunma Bakanlığını ziyaret ettikten sonra Dışişleri Bakanlığına gitti. ABD medyasında, Jeffrey'in iki ülke arasındaki ilişkileri düzeltme misyonunu yüklendiği ifade edildi.

GÜNDEM 08.11.2019, 09:15 08.11.2019, 17:28
Jeffrey, "ilişkileri düzeltmek" için Ankara'da

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Ankara'ya geldi. 

James Jeffrey başkanlığındaki ABD Heyeti, Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal ile görüşmeye devam ediyor. Görüşmede, Suriye'deki son gelişmeler, Barış Pınarı Harekâtı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Washington'a olası ziyaretine ilişkin hazırlıkların ele alınacağı tahmin ediliyor.

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yetkililerle de görüşen Jeffrey'in, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile de bir araya gelmesi planlanıyor.

"İki ülke ilişkilerini düzeltmer misyonunu yüklendi"

Amerikan Wall Street Journal gazetesi, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 Kasım'daki ABD ziyareti öncesi, iki ülke ilişkilerini düzeltme misyonunu yüklendiğini bildirdi. 

Gazete, ABD'nin bir yandan da terör örgütü YPG'nin ana unsuru olduğu SDG ile bağlarını toparlamaya çalıştığını iddia etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı ne demişti?

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Temsilci Jeffrey, yanındaki heyetle birlikte Ankara’ya giderek Suriye’nin kuzeyindeki son gelişmeleri, Suriye iç savaşına ilişkin Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu’nun 2254 sayılı kanunun uygulanmasını ve IŞİD’e kalıcı bir yenilgi sağlama hususlarını görüşecek." ifadeleri kullanılmıştı. 

Önceki ay ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile Ankara’ya gelen Jeffrey, üst düzey temaslarda bulunmuştu.

Yorumlar (0)