Jandarma PKK'ya göz açtırmıyor

Jandarma zorlu coğrafyada eli kanlı terör örgütü PKK'ya göz açtırmıyor.

GÜNDEM 21.04.2020, 12:19
Jandarma PKK'ya göz açtırmıyor

Son zamanlarda sınır dışında düzenlenen harekatlarla destanlara imza atan, Türkiye'nin sınırlarını teröristlerden arındıran kahraman güvenlik güçleri, yurt içinde de bölücü terör örgütü PKK'ya ağır zayiat verdiriyor.

Zorlu coğrafi koşullara rağmen gece gündüz demeden büyük özveriyle teröristlerin barınma alanlarını tek tek imha eden güvenlik güçleri, ele geçirdiği silah, mühimmat ve yaşam malzemeleriyle de bölücü terör örgütünün lojistik anlamda da tükenmesini sağlıyor.

Muş ve Bitlis'te hava destekli operasyonlarla dağları bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristlerden temizleyen kahraman güvenlik güçleri, şehir merkezlerinde de vatandaşların huzur ve güvenliği sağlamak için PKK'ya göz açtırmıyor.

Muş'ta PKK yöneticilerine ağır darbe

Muş İl Jandarma Komutanlığına bağlı birlikler, Ocak ayından bu yana bölücü terör örgütü PKK'nın turuncu ve gri kategorilerinde yer alan teröristleri etkisiz hale getirerek önemli başarılar kaydetti.

Teröristlerin barınma alanlarını tek tek tespit eden, "girilemez", "ulaşılamaz" dedikleri inlerini imha eden jandarma ekipleri, başta Şenyayla bölgesi olmak üzere şehir genelinde yürüttüğü kararlı operasyonlarla Muş'taki huzur ve güvenliğin sağlanmasına önemli katkı sundu.

Kararlı mücadelesinden taviz vermeyen jandarma ekipleri, 9 Nisan'da PKK bölücü terör örgütünün sözde "Erzurum eyaleti doğu gücü sorumlusu" olan ve İçişleri Bakanlığının "Terörden Arananlar Listesi"nde turuncu kategoride yer alan "Hayri Mava" kod adlı terörist Mahmut Okay'ı yaralı olarak ele geçirdi.

Güvenlik güçleri, sözde "Amed Eyaleti Şenyayla sorumlusu" olan ve "gri" kategoride aranan "Zinar Amed" kod adlı Erdal Tekay, Dorşin Alan sorumlusu "Civan Tolhindan" kod adlı Musa Kalkan'ın da aralarına bulunduğu bölücü terör örgütü PKK üyesi 5 teröristi etkisiz hale getirildi.

Muş'ta jandarma ekipleri tarafından terör örgütlerine yönelik sürdürülen çalışmalarda 262 kişi yakaladı.

Bitlis'te de terör örgütüne nefes almak yok

Bitlis'te de bölücü terör örgütü PKK'nın korkulu rüyası olan jandarma ekipleri, özellikle Sehi Ormanları bölgesinde düzenledikleri başarılı operasyonlarla bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristlere ağır darbeler indiriyor.

Bitlis'in zorlu coğrafyasında çetin geçen kış mevsimine rağmen operasyonlarını kararlılıkla devam ettiren jandarma birlikleri, ocak ayından bu yana gerçekleştirdikleri 42 operasyonda PKK terör örgütüne nefes aldırmadı.

Ellerini tetikten bir an bile ayırmayarak bölgede belirlenen mağara, sığınak ve barınaklarda patlayıcı düzenekleri ile patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ve silahlar ele geçiren jandarma ekipleri, ayrıca yüklü miktarda yiyecek, giyecek ve yaşam malzemesi de bularak yerinde imha etti.

Operasyonlarda 3 teröristi etkisiz hale getiren, 9 noktada bölücü terör örgütü PKK üyesi teröristler tarafından araziye tuzaklanan amonyum nitratla güçlendirilmiş 238 kilogram el yapımı patlayıcıyı (EYP) imha eden jandarma ekipleri, 49 sığınağı kullanılamaz duruma getirdi.

Yorumlar (0)