Jandarma Genel Komutanlığı’ndaki atamalar Resmi Gazete’de yayınlandı 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile Jandarma Genel Komutanlığı’nda atamalar yapıldı. 4 jandarma albay ve 4 tuğgeneral emekliye sevk edilirken pek çok kıdemli albay da terfi ettirildi. 

GÜNDEM 24.08.2021, 07:43 25.08.2021, 09:24
Jandarma Genel Komutanlığı’ndaki atamalar Resmi Gazete’de yayınlandı 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre Jandarma Genel Komutanlığı’nda atamalar gerçekleştirildi. Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı tuğgeneraller Alper Sır, Ali İhsan Ersoy, Turgay Aras ve Hakan Saraç emekliliğe sevk edildi. Tuğgenerallerin görevlerini 30 Ağustos 2021’de bırakması bekleniyor. 

Jandarma Genel Komutanlığı’nda albay rütbesiyle bulunan Yüksel Çiçek, Ahmet Camuz, Cengiz Yurtcan ve Abdullah ateş de emekliye sevk edilen görevliler arasındaydı. Albayların görevlerini 15 Eylül 2021 tarihinde bırakması bekleniyor.  



Terfiler peş peşe geldi 

Jandarma kıdemli albaylar İbrahim Güven, Eyüp Subaşı, Hidayet Arıkan, Mustafa Çekiç, Necip Çarıkcıoğlu, Ali Gemalmaz, İsmail Sıtkı, Sinan Şen, Gökhan Çiloğlu ve Hüseyin Bekmez ise tuğgeneralliğe terfi ettirildi. 

Ayrıca 28 generalin yeni görev yerleri ataması yapıldı ve 32 albayın da il jandarma komutanı olarak ataması gerçekleştirildi. 

Yorumlar (0)