Jandarma açıkladı: Çakıcı'nın konvoyu değil, araçlar memurlara ait!

Alaattin Çakıcı'nın Sincan F Tipi Cezaevi’nden tahliyesi esnasında çekilen görüntülerdeki araçların, tahliye faaliyetlerinde görevlendirilen ve mesaisi biten kolluk mensupları ile kampüste çalışan memurlara ait olduğu bildirildi.

GÜNDEM 18.04.2020, 09:41 18.04.2020, 14:08

Ankara'da Sincan Ceza İnfaz Kurumu kampüsünde bulunan bazı hükümlüler, infaz düzenlemesine ilişkin kanunun yürürlüğe girmesinin ardından tahliye edildi. Tahliye işlemlerinde öncelik, yaş kriterinden yararlananlara verildi. 67 yaşında olan Alaattin Çakıcı da infaz düzenlemesine göre 65 yaş kriterinden faydalandı.

Ankara İl Jandarma Komutanlığı, Alaattin Çakıcı’nın Sincan F Tipi Cezaevi’nden tahliyesi esnasındaki araç konvoyuna ilişkin açıklamada bulundu. 

Yapılan açıklamada, görüntülerde bulunan araçların, tahliye faaliyetlerinde görevlendirilen ve mesaisi biten kolluk mensupları ile kampüste çalışan memurlara ait olduğu ifade edildi. 

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsüne ulaşımı sağlayan yol üzerinde 4 kilometre ötesinden başlamak suretiyle 3 ayrı kontrol noktası oluşturulmuştur. Bu kontrol noktası ile cezaevi arasında kalan bölgede ikamet edenler ile cezaevinde görevli olanlar dışında hiç kimse bölgeye alınmamıştır. Hükümlülerin tahliyesi esnasında basında yayımlanan araç konvoyu görüntüleri dikkat çektiği anlaşılmaktadır. Görüntülerde yer alan araçlar, tahliye faaliyetlerinde görevlendirilen ve mesaisi biten kolluk mensupları ile kampüste çalışan memurlara aittir. Hükümlülerin tahliyeleri, hiçbir hükümlü şahıs/gruba ayrıcalık tanınmadan emniyetli bir şekilde ikametlerine ulaşmaları hedeflenecek bir plan doğrultusunda tüm komşu il valilikleri ile koordineli olarak sorunsuz icra edilmiştir/edilmektedir."

Alaattin Çakıcı kimdir?

Alaattin Çakıcı, 1953 senesinde Trabzon'un Fındıklı köyünde doğdu. 

17 Ağustos 1998 tarihinde Türk ve Avusturya polisinin gerçekleştirdiği bir operasyon sonucunda modacı Canan Yaka ve sanatçı Selçuk Ural’ın kızı Aslı Ural’la birlikte Fransa’nın Nice şehrinde yakalandı. 

Alaattin Çakıcı’nın üzerinden Nedim Caner adına hazırlanmış kırmızı bir pasaport ile 17 bin dolar çıktı. 

Hangi cezaları aldı?

Alaattin Çakıcı, gazeteci Hıncal Uluç’u yaralamaya azmettirmek davasında 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Karagümrük Spor Kulübü Lokali'ne yönelik 26 Mart 2020 tarihinde gerçekleştirilen ve 15 kişinin yaralanmasına neden olan silahlı saldırıya ilişkin davada, "çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek" suçundan 3 yıl 4 ay, müessir fiile azmettirmekten 14 yıl 9 ay ceza aldı. Yargıtay, çete suçundan verilen cezayı onadı ancak müessir fiile azmettirme cezasında usul eksikliği buldu.

Borsacı Adil Öngen 'in arabasının kurşunlanmasına ilişkin 10 yıl 10 ay ceza aldı.

Bursa Uludağ'da 1995'de eski eşi Nuriye Uğur Kılıç'ın öldürülmesi olayında azmettirici olduğu gerekçesiyle yargılanarak, 2006'da Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ilk olarak ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Daha sonra mahkeme, Nuriye Uğur Kılıç'ın Alaattin Çakıcı'ya söylediği "Öcalan senden daha şerefli" sözü sebebiyle tahrik indirimi uyguladı. Sonuç olarak Alaattin Çakıcı'ya 19 yıl 2 ay hapis cezası verildi. 

Alaattin Çakıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

16 Temmuz 2016'da Edirne'den Bolu F Tipi Cezaevi'ne, 2017 yılında da buradan Kırıkkale'deki F Tipi Cezaevi'ne nakledilen Alaattin Çakıcı, 13 Ağustos 2018 tarihinde Sincan Kapalı Cezaevi'ne nakil olmuştu.

Yorumlar (0)