Jacques Chirac: Tüm bariz kışkırtmaları kınıyorum!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bir zamanlar Fransa" başlığıyla manidar bir paylaşımda bulundu.

GÜNDEM 28.10.2020, 16:59
Jacques Chirac: Tüm bariz kışkırtmaları kınıyorum!

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac'ın 2006 yılındaki "basın özgürlüğü, ifade özgürlüğü, tüm dinî inançlara saygı ve hoşgörü üzerine" yaptığı konuşmayı "Bir zamanlar Fransa" başlığıyla paylaştı. 

Twitter hesabındaki paylaşımında "Bir zamanlar Fransa" ifadesini kullanan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, eski Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac'ın 8 Şubat 2006 tarihindeki "Hz. Muhammed karikatürleri" hadiseleri çerçevesinde basın özgürlüğü, ifade özgürlüğü, tüm dinî inançlara saygı ve hoşgörü üzerine açıklamasını Fransızca, İngilizce ve Türkçe olarak paylaştı.

Karikatürlere ve bu karikatürlerin İslam dünyasında yarattığı tepkilere dikkat çeken Jacques Chirac, ifade özgürlüğünün Cumhuriyet'in temel ilkelerinden biri olduğunu ancak aynı zamanda tüm inançlara saygı ve tüm inançlara hoşgörü değerlerine de dayandığını hatırlatmak istediğini belirtiyor.

Tüm insanların inançlarını ve özellikle de inançlardan dinî duyguları yaralayabilecek her türlü ifadelerden ve hareketlerden kaçınılması gerektiğini belirten Jacques Chirac, ifade özgürlüğünün sorumluluk ruhuyla kullanılması gerektiğini kaydederek, tutkuları tehlikeli bir biçimde körükleyecek tüm aleni kışkırtmaları kınadığını ifade ediyor.

Yorumlar (0)