İzmirlilerden, Kılıçdaroğlu ve Soyer'e beklenmedik tepki: Kaç gündür neredesiniz!

İzmir’de bir vatandaş şehirde yaşanan selin ardından ekiplerin hala gitmediği felaketzedeler olduğunu belirterek, , CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in sırf Kılıçdaroğlu, ziyarete geliyor diye ekipleri bölgeye yığdığını söyleyerek tepki gösterdi. Bir kadın esnaf ise Kılıçdaroğlu’na, “35 senedir CHP var burada. Lütfen altyapıyı düzeltin artık.” Sözleriyle sitem etti.

GÜNDEM 06.02.2021, 17:27 06.02.2021, 17:47 Hanife
İzmirlilerden, Kılıçdaroğlu ve Soyer'e beklenmedik tepki: Kaç gündür neredesiniz!

İzmir’de geçtiğimiz günlerde yaşanan sel felaketinden etkilenen esnafı gezen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de eşlik etti.

Ziyaret sırasında hem Kılıçdaroğlu hem de Tunç Soyer, hiç beklemediği bir tepkiyle karşılaştı.

Büyük bir felaket yaşanan İzmir’de nerdeyse çeyrek asırdan fazla CHP'li başkanlar yönetti. Belediyenin altyapı sorununu çözememesinden şikâyetçi olan İzmirliler,  Kılıçdaroğlu ile Soyer'e sitem etti.



"Ekipler gelmedi"

Felaketten sonra hala ekiplerin gelmediğini belirten bir vatandaş, itfaiyenin gelmediğini ve rapor gelmeyince sosyal yardımlaşmanın gelmediğini söyledi. İtfaiye gelmezse adamın aç açıkta kalacağını söyleyen vatandaş," Siz kapıcıların yanındasınız. Lütfen itfaiye gitsin o kapıcı dairesine. Adamın ceketinden başka hiçbir şeyi kalmadı
Başkanım.  İtfaiye gelmezse o adam aç açıkta kalacak." dedi.

Tunç Soyer bunun üzerine "Tamam abi yetişiyoruz işte merak etmeyin." sözleriyle yanıt verince iyice kızan vatandaş, "Kaç gündür yoksunuz. Burada hiç ekip yoktu. Gerçekleri söylüyoruz. Sırf Kılıçdaroğlu gelecek diye burada bir dünya ekip var." sözleriyle itiraz etti. Başkan Soyer ise cevap vermeden uzaklaştı.



"35 senedir CHP var burada, altyapıyı çözün artık"

İzmirli bir kadın esnaf ise Kılıçtaroğlu’na,  dükkanın yerle bir olduğunu, hiçbir şeyin kalmadığını söyleyerek hem altyapını hem de İzmir'in bitik olduğunu vurgulayarak şöyle sitem etti:

“Bununla ilgili rica ediyorum. 35 senedir CHP var burada. Lütfen altyapıyı düzeltin artık. Altyapıya önem verin. İzmir'de düzelmesi gerekiyor.”

Avrupa'da böyle şeyler yaşanmıyor

Yurt dışına yıllarca gittiğini ve 20 katı fazlası yağmur, kar yağdığını belirten esnaf kadın, oralar da böyle sorunlar yaşanmıyor diyerek “ Cennet gibi Türkiye'miz neden bu halde. Hollanda'yı biliyorsunuz. Deniz yukarıda. Onlar çözmüş biz neden çözemiyoruz. Biz de zeki insanlarız." Sözleriyle tepkisini gösterdi



Kılıçdaroğlu: Tam bir afet

İzmirli kadın esnafın bu tepkisine ise Kemal Kılıçdaroğlu, "Tam bir afet. Varsa bir sorun çözülecektir." cevabını verirken, Tunç Soyer’de "Ders çıkardık merak etmeyin" dedi.

Yorumlar (0)