İzmirliler hasar tespitini nereden öğrenecek? İşte ayrıntılar...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de evlerinde bulunmayan vatandaşların hasar tespitini öğrenebilecekleri internet adresini duyurdu. 

GÜNDEM 06.11.2020, 12:20 06.11.2020, 12:21
İzmirliler hasar tespitini nereden öğrenecek? İşte ayrıntılar...

İzmir'i sarsan 6.6 büyüklüğündeki depremin etkileri hala sürüyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 114 vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan depremin ardından binalara ilişkin yıkım sürecinin başlatıldığını ifade etti.

Bakan Kurum, İzmirlilerin taşınmalarını sağladıklarını ve risk altındaki binaların yıkım sürecini yürüttüklerini belirtti.

"Koordinasyon ofislerine taleplerini iletebilirler"

Kurum, İzmirli depremzedelerin mutluluklarını ve acılarını paylaştıklarını belirterek, vatandaşların taleplerini veya görüşlerini muhtarlıklarda bulunan koordinasyon ofislerine iletebileceklerini söyledi.

Depremzedelerin gereksinimlerini karşılamak için koordinasyon ve afet merkezinin yoğun bir şekilde çalıştığını ifade eden Kurum, valilerle ve milletvekilleriyle beraber toplantı düzenlediklerini ve İzmir'de şu ana kadar yapılan ve yapılacak olan işleri görüştüklerini aktardı. 

"5 kişinin durumu ağır"

Kurum, İzmir'de 7 bin 129 personelin sağlık hizmetlerini, barınma hizmetlerini ve enkaz kaldırma çalışmalarını yürüttüğüne dikkat çekerek, 7 kişinin hastanede tedavi gördüğünü, bu kişilerden 5'inin durumunun ağır olduğunu söyledi. 

"12 hasarlı bina yıkıldı"

12 hasarlı binanın yıkıldığını ifade eden Kurum, İzmir'de Salı gününe kadar çalışmaları tamamlamayı amaçladıklarını belirtti.

Kurum, 2 bin 508 binanın ağır hasarlı olduğunu, 338 binanın ise orta hasarlı olduğunu kaydederek, ağır hasarlı binaların hızlı bir şekilde yıkıldığını ifade etti. 

"Hasar tespitlerini internet üzerinden öğrenebilirler"

Vatandaşların ekipler tarafından ayrıntılı biçimde bilgilendirildiğini duyuran Kurum, apartmanında bulunmayan kişilerin hasar tespitlerini öğrenebilecekleri internet adresini paylaştı.

Kurum, konuya ilişkin bilgilere "hasartespit.cbc.gov.tr" adresi üzerinden erişilebileceğini duyurdu. 

"Orta hasarlı binalar güçlendirilmeli"

Az hasarlı ya da hasarsız binalara artık girilebileceğini belirten Kurum, orta hasarlı binalarda güçlendirme çalışmalarının yapılacağını, söz konusu binalarda oturan kişilerin bir sene içerisinde bunu yapmaları gerektiğini, bakanlık ve belediyenin bu konuda her türlü desteği vereceğini ifade etti. 

"Koronavirüs testi yaptırılabilir"

Kurum, çadır kentlerde yeni tip koronavirüs (Covid-19) testinin yapılabileceği polikliniklerin de kurulduğunu söyledi. 

Yorumlar (0)