İzmir’li esnaf yeni bir kapanma istemiyor: Aşı olmayan giremez

İzmir'de  Mülkiyeliler Birliği Lokali'ni işleten Kemal Özçakar, işletmesine "Aşı olmayan giremez" yazısı asarak, vatandaşları aşı olmaya çağırdı.

GÜNDEM 27.07.2021, 08:06 27.07.2021, 13:47
İzmir’li esnaf yeni bir kapanma istemiyor: Aşı olmayan giremez

Salgından en çok etkilenen sektörlerden biri olan esnaflar, yeni kapanmaların gündeme gelmemesi için tedbirlere ve aşılamaya destek oluyor.

“Aşı olmayan giremez”

İzmir'de Mülkiyeliler Birliği Lokali'ni işleten Kemal Özçakar isimli vatandaş, aşı konusunda farkındalık oluşturmak için ilginç bir girişimde bulundu.

Salgının çok zorlu günlere sebep olduğunu hatırlatarak, vatandaşları aşı olmaya çağıran Özçakar, salgının başlangıcından beri kendilerinden istenilen bütün kural ve kısıtlamalara uyduğunu belirtti.

Aşılama çağrılarını desteklemek adına kendi işletmesine "Aşı olmayan giremez" yazısı asan Özçakar, aşı konusunda bilinç oluşturmayı amaçladığını ifade etti ve "Kapalı kaldığımızda aşı çalışmaları ne durumda diye çok merak ediyordum. Ardından aşı bulundu ve fazlasıyla sevindim. Çünkü aşı, virüsün bulaşmasını engelleyecek bizim de tutunabileceğimiz en önemli şey aşıydı. Aşının yaygınlaşması bulaşmayı engelleyecek ve biz de normale dönecektik." açıklamasını yaptı.

“Müşterilerin sağlığını da düşünüyorum”

İş yerine gelen bütün müşterilerine aşı olup olmadığı şeklinde soru soracağını aktaran Özçakar, "Ben insanların kişisel beyanlarının fazlasıyla önemli olduğunu düşünenlerdenim. ‘Ben aşı oldum’ diyen birine inanırım fakat çok şüphelendiğim noktada telefondaki uygulamalardan aşı tarihlerine bakabilirim” şeklinde konuştu.

Müşterilerinin de kendisinin bu hamlesini destekleyeceğini belirten Özçakar, "Ben bu konuda, müşterilerimin de bana sorun çıkaracağına hiç inanmıyorum aksine beni destekleyeceklerini düşünüyorum. Çünkü bu çabam aynı zamanda müşterilerimin sağlıklarının korunması ve gözetilmesine de hizmet ediyor." sözleriyle açıklamasını bitirdi.

Yorumlar (1)
Hasan 3 yıl önce
Madem aşı koruyor o nedenle neden korkuyorsunuz, bırakın olmayan korksun bi de başkalarına faşist diktatör dersiniz. Insanları köpek yerine koymaktan başka birşey değil gelen müşteriye " aşıları tam mı "