İzmir’de askeri eğitim uçağı düştü 

İzmir’de eğitim uçuşu gerçekleştiren KT-1 tipli uçak Foça yakınlarında denize düştü. Kaza kırıma uğrayan uçakta gerçekleşen arama-kurtarma çalışması sayesinde 2 pilot da kurtarıldı. 

GÜNDEM 09.04.2021, 12:14 10.04.2021, 13:54
İzmir’de askeri eğitim uçağı düştü 

Milli Savunma Bakanlığı’nın resmi sosyal medya hesabından yayınlanan son dakika haberine göre İzmir 2. Ana Jet Üssü Komutanlığında bulunan KT-1 tipli uçak, içerisindeki 2 pilot ile kara kırıma uğradı. 



Ekipler hızlı şekilde intikal etti



Kazayı gören bölge halkı ve uçak ile iletişimin kopması üzerine 2. Ana Jet Üssü personelleri olay yerine intikal etti. Hızlı şekilde uygulanan arama-kurtarma çalışmaları sayesinde Sahil Güvenlik ekipleri, uçak içindeki 2 pilot da sağ olarak kurtardı. Karaya çıkarılan pilotlar, ekipler ve vatandaşlar tarafından sedye ile ambulansa taşındı. Bölgeye acil intikal eden ekipler arasında itfaiye, acil servis ve polis ekipleri de bulunuyor. 



Henüz Konya Karatay’da kırıma uğrayan Türk Yıldızları uçağının ve şehit olan pilotun acısı dinmemişken İzmir’de de kaza yaşanması herkesin aklında soru işareti bıraktı. Olay hakkında soruşturma başlatıldı. 



"Motor arızası"


Milli Savunma Bakanlığı tarafından verilen son dakika haberine göre uçak üzerindeki incelemeler son buldu. Kaza kırıma uğrayan uçağın, “motor arızası” sebebiyle düştüğü açıklandı. Konu hakkında Milli Savunma Bakanlığı’nın resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklama ise şu şekilde:


 

Yorumlar (0)