İzmir’de akıl almaz olay… Hırsızı vurmak isterken akraba katili oldu

İzmir Çiğli’deki arazisine giren kişiyi uzun süre takip ettikten sonra yakalayan A.Ö., silahıyla hırsıza kurşun yağdırdı. Kendisi ile birlikte hırsızı yakalamaya gelen yeğenini de yanlışlıkla kafasından vurarak öldüren zanlı, gözaltına alındı. 

GÜNDEM 07.05.2022, 09:45 08.05.2022, 09:43
İzmir’de akıl almaz olay… Hırsızı vurmak isterken akraba katili oldu

Çiğli ilçesinde yaşayan ve burada bulunan arazisinden pulluk çalındığını fark eden A.Ö., yanına yeğenini de alarak hırsızın peşine düştü. Uzun süre önlerindeki aracı takip eden amca-yeğen, en sonunda 45 TA 0058 plakalı aracın önünü keserek hırsızı yakalamayı başardı. Yanında silahını da getiren A.Ö., aracından inerek hırsızın yanına yanaştı ve kurşun yağdırmaya başladı. 

Yanlışlıkla yeğeninin kafasına ateş etti

Peş peşe silah sıkılması sonrası yeğeni Ömer Öztarla, amcasını sakinleştirmek ve arbedeyi önlemek için müdahale etmeye çalıştı. Bu sırada silahı ateşlemeye devam eden amca A.Ö., yeğeninin kafasına da yanlışlıkla ateş etti. Olay sonrası bölgedeki vatandaşlar durumu jandarma ve sağlık ekiplerine bildirdi. Jandarmaya ifade veren A.Ö., yeğenini yanlışlıkla vurduğunu söyledi.  

Ömer Öztarla hayatını kaybetti, E.K.’nın durumu ağır

İhbar sonrası bölgeye gelen sağlık ekipleri, ilk müdahale sonrası yaralıları Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. A.Ö.’nün yeğeni Ömer Öztarla, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Hırsızlık iddiasıyla suçlanan E.K.’nın ise tedavisinin sürdüğü ancak durumunun ağır olduğu açıklandı. E.K.’nın bundan sonraki tedavisine Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde devam edileceği bildirildi. 

Gözaltına alınan A.Ö., adliyeye sevk edilecek

Jandarma ekiplerince gözaltına alınan amca A.Ö., ilk ifadesinde yaptığı açıklamada amacının E.K.’yı hedef almak olduğunu ancak yeğeni Ömer Öztarla’nın bir anda araya girmesiyle kurşunların ona isabet ettiğini belirtti. Yeğenini yanlışlıkla vurduğunu vurgulayan A.Ö., silahın kontrolsüz şekilde ateş aldığını söyledi. Gözaltına alınan A.Ö., işlemlerinin tamamlanmasının ardından mahkeme karşısına çıkarılacak. Hayatını kaybeden Ömer Öztarla’nın cansız bedeni ise morga kaldırılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Yorumlar (0)