İzmir’de aile hekimine saldırıda 3 tutuklama

İzmir’de daha önce başka bir doktorla tartışması sebebiyle beyaz kod verdiği hasta ve yakınları tarafından iş çıkışında sopalı saldırıya maruz kalan Aile Hekimi Ekin Hürel Günay, taburcu edildi. Yüzü tanınmayacak duruma gelen doktor, yaşadıklarını anlattı. Öte yandan, olaya karıştığı iddiası üzerine S.A., F.A. ve S.A. gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklandı. 

GÜNDEM 08.10.2022, 18:00 10.10.2022, 08:17
İzmir’de aile hekimine saldırıda 3 tutuklama

Torbalı 5 No'lu Aile Sağlığı Merkezinde bir hastanın bir doktorla tartışması sebebiyle beyaz kod veren Aile Hekimi Ekin Hürel Günay, bu olaydan 1 ay sonra beyaz kod verilen hasta ve iki kişinin sopalı saldırısına uğradı. 

Saldırganlar tarafından iş çıkışı darp edildi

Saldırganlar tarafından iş çıkışı öldüresiye darp edilen 48 yaşındaki hekim, Ege Üniversitesi Hastanesindeki tedavinin ardından tekerlekli sandalye ve boyunlukla taburcu edildi. Genç hekimin göz ve yüzündeki darp izleri dikkat çekti. 

“Sağ gözüm net görmüyor” 

Yaşadığı darp hadisesini anlatan Günay, “İş yerimden çıktıktan sonra bir fırına girecektim. Arkamdan aniden darp edilmeye başlandım. Şahısların arasında, 1 ay önce başka bir doktorla tartıştığı için beyaz kod verdiğim biri vardı. Toplam 3 kişilerdi ve ellerinde sopalar vardı. Kendimi savunmaya çalışsam da yere düştüğümü hatırlıyorum. Sonrasını hatırlamıyorum. Darbelerin çoğu başıma geldi. Kafamda çok fazla yumru var. Göz çukurumda kırıklar ortaya çıkmış. Bugün taburcu oldum. Genel anlamda kendimi iyi hissediyorum fakat kırıklarımın iyileşmesi gerek. Sağ gözüm net görmüyor şu an. Doktorlar, kritik safhayı geçtiğimi söylüyor ama kontrollerim devam ediyor" sözlerini kullandı. 

Daha önce beyaz kod vermişti 

Saldırganların arasında yer alan kişinin daha önce beyaz kod verdiği hasta olduğunu tekrarlaya Günay, o olayı ise şöyle anlattı: “Hastamı muayene ederken bağırış sesleri geldi. Bu şahıs, doktorla tartışıyordu ve  bir yıl önce de doktora bağırıp çağırmıştı. Bunun üzerine yanına gidip dışarıya çıkardım. Şahıs, öfkesini koridordayken bu sefer bana çevirdi. Vurmaya kalktı, küfürlü konuştu. Biz de polise haber verdik, şikayetçi olduk. Şahıs, ehliyet için başvurmuş, doktor da gözünde problem olduğu için göz birimine yönlendirmiş. Tartışma da bu nedenle olmuş. Bir ay sonra da sopalarla saldırıya maruz kaldım" açıklamasını yaptı.

"Beyaz kod verdiğimizde problem düzelmiyor" 

Sağlıkta şiddete yönelik konuşan Günay, "Kanunlarımız yeterli. Yalnızca gerçekten harfiyle uygulanması lazım. Sağlıkta şiddette beyaz kodun yeterli olmadığını anlıyoruz. Beyaz kod verdiğimizde problem düzelmiyor. Beyaz kodu alan şahıs pişman hissetmiyor. Mesleğini yaptığı için insanlara saldıramazsınız. Şu an kamu davası açıldı. Ben de takipçisi olacağım. Şahısların gözaltında olduğunu biliyorum" ifadelerini kullandı. 

Polis ekipleri, olaya karıştığı iddiası üzerine S.A., F.A. ve S.A.'yı yakalayarak gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklandı. 

Yorumlar (0)