İzmir Valisi müjdeyi verdi! Çeşme yangınları kısmi kontrol altında

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Çeşme’nin Karaköy Mahallesi Karahisar mevkii ve Ovacık’ta meydana gelen yangınların kısmi olmak üzere kontrol altına alındığını duyurdu. 

GÜNDEM 14.07.2022, 11:39 14.07.2022, 11:42
İzmir Valisi müjdeyi verdi! Çeşme yangınları kısmi kontrol altında

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Çeşme ilçesi Karaköy Mahallesi Karahisar’da dün öğlen saatlerinde ve akşam saatlerinde Çeşme Ovacık bölgesinde yaşanan yangınların kısmi olmak üzere kontrol altına alındığını, soğutma faaliyetlerinin devam ettiğini aktardı. 

9 dakikada bölgeye intikal edildi 

Vali Köşger, "Dün öğlen saat 13.20 itibariyle meydana gelen yangına 9 dakikada orman teşkilatımız, müdahaleyi yapmış ve olağanüstü bir çabayla yangın söndürme faaliyetlerini şu ana kadar sürdürmektedir. Bu süreçte 117 araç ve 750'den fazla personel, 4 uçak ve 7 helikopterle yangına müdahale edildi. Jandarma, orman bölge teşkilatımız, itfaiye, AFAD, yerel yönetimler eş güdüm halinde yardım etti. Bölge insanı da yangın söndürme çalışmalarına burada aktif bir şekilde katkı sağladı. Bu koordinasyon ve eş güdüm çerçevesinde personelimizin gayretleri sonucunda şu an için tüm olumsuz koşullara, şiddetli rüzgara karşın hem Zeytineli-Karaköy’deki hem de Ovacık'taki yangını kısmi olmak üzere kontrol altına aldık. Soğutma faaliyetleri sürüyor. Tüm araçlar bir parlamaya karşı faaliyetlerini sahada devam ettirecek" sözlerini kullandı. 


120 hektarlık bölge zarar gördü 

Meteorolojik uyarılara göre 10.00-11.00 saatleri arasında şiddetli rüzgar olasılığının çok yüksek olduğuna dikkat çeken Köşger, "O nedenle risk henüz geçmiş değil. Başka bölgelerde de risk olma olasılığı var. Bu nedenle vatandaşlarımıza uyarı yapmak istiyoruz. Kuru hava ve rüzgar ormanlarda yangın ihtimalini artırıyor. 120 hektarlık ormanlık ve makilik alan zarar gördü. Bunun haricinde bir mal kaybı yok. Genel açıdan çalılık ve makilik alanlar olduğu için ciddi bir orman kaybı yok” şeklinde konuştu.

"Sitelerde tehlike kalmadı" 

13.20'de ilk yangın ihbarının geldiğini anımsatan Köşger, "Teşkilatımız 9 dakikada intikal edip müdahaleyi yaptı 18.05'te Ovacık yangını haberi geldi ve 2 dakikada oraya intikal edildi. Bir zaman kaybı yaşanmadı. Başarının ardında bu seri müdahalenin etkisi var. Tahliye edilen sitelerde de insanlarımıza ikametlerine dönebileceklerini aktardık. Tehlike geçti. Onların ikametlerini riske eden bir problem söz konusu değil. Fakat dün gece itibariyle büyük bir tehlike atlatıldı. Yangın, 2 siteye etki edecek biçimde şiddetini artırmıştı. Bunlara rağmen başarı yakalandı" açıklamasını yaptı.

2 kişi gözaltında, 5 kişi serbest

Karaköy yangını kapsamında gözaltına alınan 7 şüpheliye ilişkin bilgi veren Köşger, "7 şüphelinin ifadeleri alındı. 2'si gözaltında hala. 5'i ise serbest kaldı. Kaynak yapan ve ihmali eylemi olan 2 kişi gözaltında. Savcılık soruşturması sürüyor. Ovacık'taki yangın ise büyük ihtimal elektrik kontağından, yüksek gerilim hatlarından dolayı çıkmış. Teller kopmuş, daha sonra birbirine çarpmış. Yangının başlangıç aşamasında elektrik kontağı olasılığı yüksek” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)