İzmir merkezli 40 ilde FETÖ operasyonu! Çok sayıda gözaltı

FETÖ/PDY'nin TSK yapılanmasının sivil ve askeri unsurlarına ilişkin yürütülen soruşturmada, İzmir merkezli 40 ilde düzenlenen operasyonda; albay, yarbay, binbaşı, teğmen ve astsubayların haricinde darbe girişiminin ardından ilişiği kesilen askeri öğrencilerin de aralarında yer aldığı 185 şüpheliden 133'ü gözaltına alındı.

GÜNDEM 11.01.2022, 11:23 11.01.2022, 17:33
İzmir merkezli 40 ilde FETÖ operasyonu! Çok sayıda gözaltı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY TSK yapılanmasının sivil ve askeri unsurlarına ilişkin açılan soruşturmada; Milli İstihbarat Teşkilatı ve Kuvvet Komutanlıkları, Milli Savunma Bakanlığı ile sağlanan koordinasyon ve veri mukayesesine dayalı işlemler sonucunda tespit edilen şüphelilere ilişkin İzmir merkezli 40 kentte operasyon gerçekleştirildi.

133 şüpheli gözaltında

Yargıtay 16. Ceza Dairesinin delil olarak kabul ettiği ve örgütsel irtibat şekline uygun olarak kontörlü/ankesörlü sabit hat irtibatı başta olmak üzere, terör örgütü mensubiyetlerine yönelik başkaca deliller da bulunan 185 şüphelinin yakalanması amacıyla İzmir İl Jandarma Komutanlığı ve İzmir Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü ile beraber eş zamanlı çalışma gerçekleştirildi.

Aralarında çok sayıda albay, yarbay, binbaşı, yüzbaşı, üsteğmen, teğmen, astsubay, uzman çavuş; 24'ü Kara Kuvvetleri, 23'ü Deniz Kuvvetleri, 39'u Hava Kuvvetleri Komutanlıkları, 14'ü Jandarma Genel Komutanlığı ve 1’i Sahil Güvenlik Komutanlığına mensup olduğu belirlenen 69'u muvazzaf, 101 asker şüpheli ile birlikte 84'ü darbe girişiminin ardından ilişikleri kesilen askeri okul öğrencisi toplam 185 şüpheliden 133'ü gözaltına alındı. Diğer şüphelilerin yakalanması amacıyla çalışmaların sürdüğü açıklandı.

Yorumlar (0)