İzmir'i sağanak vurdu! Ev ve iş yerlerini su bastı

İzmir’de şehir genelinde etkisini hissettiren sağanak yağış sebebiyle ev ve iş yerlerini su bastı, yol çöktü. Bazı iş yeri sahipleri, su baskınlarına karşın günün ilk saatlerine kadar nöbet tutacaklarını belirtti.

GÜNDEM 03.02.2022, 08:46 03.02.2022, 16:50
İzmir'i sağanak vurdu! Ev ve iş yerlerini su bastı

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü’nden gelen sağanak yağış uyarısından sonra şehir kent genelinde etkisini hissettiren sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. 

Ev ve iş yerlerini su bastı

Birçok ilçede etkisini hissettiren sağanak, vatandaşlara sıkıntılı anlar yaşatırken, Bornova’da Ersoy Caddesi kavşağında yol çöktü. Konak ilçesi Güzelyalı Mahallesi Mithatpaşa Caddesi’ndeki ev ve iş yerlerini su bastı. 

“Dün geceden beri nöbetteyim” 

Mithatpaşa Caddesindeki 6 katlı binanın bodrum katında ikamet eden 62 yaşındaki İlyas Karakoç’un evinde, su baskını yaşandı. Eşyalarının su içinde kaldığını ifade eden Karakoç, “Sağanak yağış sebebiyle evimi su bastı ve eşyalarımın büyük bir bölümü su içinde kaldı. Dün geceden beri nöbetteyim, itfaiyeden destek istedim ve suyu tahliye etmek için yardımcı oldular” sözlerini kullandı. 

Sağanak yağış sebebiyle Mithatpaşa Caddesi üzerindeki iş yerini su basan dükkan sahibi 36 yaşındaki Övünç Ünlü, “Kendi imkanlarımız ile 2 saattir dükkana giren suyu boşaltmaya çalışıyoruz. Çevrede kimse yok. Biz bu şekilde yıllardır kendi imkanlarımız ile mücadele etmeye çalışıyoruz” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)