İzmir'de yıkılan binalara ilişkin 7 kişi tutuklandı

İzmir'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından yıkılan binalara ilişkin 9 şüpheli gözaltına alındı. Söz konusu şüphelilerin adliyeye sevk edildiği öğrenildi. Gelen son bilgiye göre 9 şüphelinin 7'si tutuklandı.

GÜNDEM 05.11.2020, 09:40 05.11.2020, 23:04
İzmir'de yıkılan binalara ilişkin 7 kişi tutuklandı

İzmir'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından yıkılan binalara ilişkin soruşturma başladı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma dâhilinde H.H.Ö, Ç.D, T.A, N.B, M.Y, R.Y, E.İ, O.A ve Ş.A gözaltına alındı. Söz konusu şüphelilerin işlemlerinin tamamlandığı öğrenildi. 

Sağlık kontrolünden geçen şüphelilerin adliyeye götürüldükleri ve yıkılan binaları dönemin mevzuatına göre inşa ettiklerini öne sürdükleri bildirildi.

Yağcıoğlu Apartmanı'nın müteahhidi olan Ş.A. kendisini görüntüleyen gazetecilere, "kolonların kaydırıldığını" söyledi. 

Diğer yandan, birçok vatandaşa mezar olan Emrah Apartmanı'na ilişkin müteahhit M.B.U hakkında gözaltı karar verildiği, söz konusu müteahhidin 6.6 büyüklüğündeki depremi yaralı olarak atlattığı ve kendisinin hala yoğun bakım servisinde tedavi gördüğü ifade edildi. 

M.B.U'nun babası olan H.U. hakkında savcılık tarafından yurt dışına çıkış yasağı konulduğu ve söz konusu kişinin daha sonra serbest bırakıldığı belirtildi. 

Ne olmuştu?

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, 30 Ekim Cuma günü meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremden sonra yıkılan ya da ağır hasara uğrayan binaları inşa edenlere ilişkin tahkikat başlatmış, bunun üzerine 11 şüpheliye ilişkin gözaltı kararı çıkarılmıştı. 

Tahkikat dâhilinde 2 Kasım günü şu isimler gözaltına alınmıştı:

- Cumhuriyet Sitesi B ve C blokların fenni mesulü olan E.İ.

- Yağcıoğlu Apartmanı'nın müteahhidi olan Ş.A.

- Yılmaz Erbek Apartmanı'nın fenni mesulü olan N.B. ile Yılmaz Erbek Apartmanı'nda bulunan market sahibi R.Y. ve market yapı sahibi M.Y. 

- Emrah Apartmanı'nın fenni mesulü olan T.A.

- Doğanlar Apartmanı'nın müteahhidi olan Ç.D.

- Rıza Bey Apartmanı'nın müteahhidi olan H.H.Ö. 

Öte yandan, hakkında gözaltı kararı çıkarılan iki şüphelinin de yakalanması amacıyla harekete geçildiği ifade edilmişti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından dün saat 22.40 itibarıyla yapılan açıklamaya göre; İzmir'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından 114 kişi hayatını kaybetmiş, 1.035 kişi yaralanmıştı. Yaralanan kişilerden 999'unun hastanelerden taburcu edildiği, 36'sının ise tedavisinin sürdüğü aktarılmıştı. Söz konusu depremin ardından 1.944 artçı sarsıntı meydana geldiği ifade edilmişti. 

Tutuklandılar

İzmir'deki depreme ilişkin gözaltına alınan içlerinde müteahhitlerin de olduğu 9 şüpheliden 7'si tutuklandı.

Yorumlar (0)