İzmir'de selden etkilenen vatandaşların yaraları sarılıyor

2 Şubat'ta İzmir'de meydana gelen ve binden fazla kişinin olumsuz etkilendiği sağanak yağış ve sel pek çok ev ve işyerine büyük çaplı zarar vermişti. Can kayıplarının da yaşandığı felaket sonrasında İzmir Valiliğinden yeni bir açıklama geldi.

GÜNDEM 16.03.2021, 14:09 17.03.2021, 09:56
İzmir'de selden etkilenen vatandaşların yaraları sarılıyor

2 Şubat 2021 tarihinde gündüz saatlerinde İzmir'de önce kuvvetli sağanak yağış başlamış, ardından da bu yağış sele dönüşmüştü.

Can kayıplarının ve yaralanmaların yaşandığı selde, turistik bölgeler başta olmak üzere pek çok sokaktaki evler ve işyerleri kullanılamaz hale gelmişti.

İzmir Valiliği ve belediyesi tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda toplamda 12 ilçede hayatı olumsuz etkilediği görülen sel neticesinde pek çok ailenin nakdi yardım isteği olmuştu.

İzmir Valiliğinden yapılan son dakika açıklaması ise İzmirlileri sevindirecek şekilde oldu. Toplamda 3 milyon 819 bin Türk lirası nakdi yardımın sel mağdurlarına gönderilmeye başlandığı açıklandı.

İhtiyaç sahiplerine nakdi yardımlar başladı

İzmir Valiliği konuyla ilgili olarak "Selin etkili olduğu ilk andan beri vatandaşlarımız için çalışıyoruz ve çabalıyoruz. Sıkıntıları gidermek adına yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından verilen talimatla birlikte 3 milyon 819 bin Türk lirası ödenek ayrılmış bulunuyor. İzmir'deki 12 ilçenin kaymakamlık makamları ile yaptığımız değerlendirmeler sonucunda tespit edilen 1228 ihtiyaç sahibine bu yardımlar gönderilmeye başlanmış durumda." açıklamasını yaptı.

Vatandaşların yaraları sarılıyor

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Konak ilçesinde ikamet eden ve selden olumsuz etkilenen kişilerden olan Didem Yıldırım ile Sultan Civciv'e yardım çeklerini verdi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gönderilen çekler ile vatandaşların yaralarının sarılması hedefleniyor.

Devletin ve hükümetin tüm imkanlarıyla birlikte halkının yanında olduğunu belirten Vali Köşger, son bir yılda İzmir'de meydana gelen sayısız afet sonucunda olumsuz etkilenen her bireyin mağduriyetlerinin giderilmesi için çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Köşger ayrıca nakdi yardımların ilçe kaymakamlıklarına gönderildiğini ve bu makamlarca ödemelerin gerçekleştirileceğini de duyurdu.

Yorumlar (0)