İzmir'de otomotiv bayisine stokçuluk cezası

Ticaret Bakanlığı, stokçuluk gerekçesiyle İzmir'de bir otomotiv firmasına Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından üst sınır olarak belirlenen 545 bin 550 TL para cezası verildiğini açıkladı.

GÜNDEM 10.12.2021, 16:57 12.12.2021, 10:23
İzmir'de otomotiv bayisine stokçuluk cezası

Art arda gelen zam ve fiyat artışlarından sonra bazı satıcıların, ürünleri elde tutarak stokçuluk yaptığı iddiaları, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından sert tepkiyle karşılanmış ve Erdoğan, stokçuluk yapanlarla ilgili harekete geçileceğini açıklamıştı.

Otomotiv stokçusuna üst sınırdan ceza

Ticaret Bakanlığı, stokçuluk gerekçesiyle İzmir'de bulunan bir otomotiv şubesine 545 bin 550 TL idari para cezası verildiğini duyurdu.

Bakanlıktan gelen açıklama ise şu şekilde:

''Stokçuluk gerekçesiyle İzmir'de bulunan bir otomotiv bayiine Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından üst ceza sınırı olan 545 bin 550 TL idari para cezası uygulanmıştır.

Ticaret Bakanlığı tarafından, tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılamak için bütün sektörlerde zorunlu olan hizmet ve mallarda uygulanan fiyat artışları ile birlikte tüketicilerin ürünlere ulaşmasına engel olunmasına yol açan stokçuluk faaliyetlerine ilişkin suiistimal davranışlar yakın bir şekilde takip edilmektedir.

Arz talep dengesiyle katiyen uyuşmayan serbest piyasa bozucu davranışlar ve fiyat artışlarına karşı caydırıcı önlemler alınmakta ve Bakanlığımız tarafından mevzuat kapsamında bütün imkanlar seferber edilmektedir.''

Yorumlar (0)