İzmir'de motosikletli kuryelere trafik yasağı!

Gün boyunca etkisini sürdüren şiddetli fırtına nedeniyle uyarıda bulunan İzmir Valiliği, motosikletli kuryeler ile motosikletler için 3 Nisan'a kadar trafiğe çıkış yasağı alındığını bildirdi.

GÜNDEM 01.04.2022, 19:06 03.04.2022, 09:56 Hakan Öksüz
İzmir'de motosikletli kuryelere trafik yasağı!

Bugün İzmir'de etkisini artıran şiddetli fırtına, kentte hayatı olumsuz etkiledi. Kuvvetli rüzgarlar nedeniyle kentin bazı bölgelerinde ağaçlar devrildi. Bazı evlerin çatıları uçtu. Yetkililer, vatandaşların dikkatli olması ve şiddetli fırtına anlarında zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmaması yönünde çağrılarda bulundu.

Trafiğe çıkış yasağı ne zaman bitecek?

Fırtına nedeniyle açıklama yapan İzmir Valiliği, son meteorolojik şartlar dikkate alındığında vatandaşların ciddi hayati tehlikelerle karşı karşıya kalabileceğini bildirdi. Valilikten alınan karara göre motosikletli kuryeler, 3 Nisan'a kadar trafiğe çıkamayacak. Bu araçların devrilme riskinin bulunduğunu kaydeden valilik, motosiklet ile elektrikli scooterlar için de 3 Nisan'a kadar trafiğe çıkış yasağı getirdi. 

Söz konusu yasağın 1 Nisan Cuma günü saat 17.30 ile 3 Nisan Pazar günü saat 22.00 arasında geçerli olacağı belirtildi.

Meteoroloji uyarmıştı!

Meteoroloji, dün yaptığı duyuruda İzmir'de yaşayan vatandaşları uyarmıştı. Kent için fırtına uyarısında bulunan Meteoroloji; çatı uçması, elektrik direği ve ağaçların devrilmesi gibi risklere dikkat çekmişti. Kuvvetli fırtına nedeniyle İzmir'de sabah saatlerindeki vapur seferleri askıya alındı.

Yorumlar (0)