İzmir'de kurtarma çalışmaları sona erdi!

30 Ekim Cuma günü 6.6 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından 114 kişinin yaşamını yitirdiği İzmir'de arama-kurtarma faaliyetleri sona erdi.

GÜNDEM 04.11.2020, 10:40
İzmir'de kurtarma çalışmaları sona erdi!

İzmir'de birkaç gün önce meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremden sonra Bayraklı ilçesindeki Rıza Bey Apartmanı tamamen yıkılmıştı. 

Söz konusu apartmanın enkazında yürütülen arama-kurtarma faaliyetleri sona erdi. Böylece, depremin ardından yerle bir olan bütün binalarda gerçekleştirilen arama-kurtarma faaliyetleri tamamlanmış oldu. 

Rıza Bey Apartmanı'nda ekiplerin, kepçeler aracılığıyla enkazı kaldırmaya başladığı görüldü. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve belediye ekipleri tarafından Rıza Bey Apartmanı'nda gerçekleştirilen faaliyetlerin ardından 17 binadaki arama-kurtarma çalışmaları sona ermiş oldu. 

Konuya ilişkin açıklama Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu'ndan geldi. 

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Güllüoğlu, arama-kurtarma ekipleri tarafından yürütülen çalışmaların sona erdiğini ifade etti.

Güllüoğlu, söz konusu çalışmalarda emek harcayan tüm çalışanlara ve gönüllülere teşekkürlerini ileterek, diğer konularda gerçekleştirilen çalışmaların ise yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi.  

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından bugün saat 06.30 itibarıyla yapılan açıklamaya göre, İzmir'de meydana gelen depremin ardından 114 kişi yaşamını yitirdi, 1.035 kişi ise yaralandı.

Yaralananlardan 898'inin hastanelerde tedavi gördükten sonra taburcu edildiği, 137'sinin ise tedavisinin sürdüğü ifade edildi. 

İzmir'de 30 Ekim Cuma günü meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından şu ana kadar 1.713 artçı sarsıntı gerçekleştiği aktarıldı. Bunlardan 45'inin büyüklüğünün 4'ün üstünde olduğu bildirildi.

Yorumlar (0)