İzmir'de jandarmadan film sahnelerini aratmayan kurtarma operasyonu

İzmir'e bağlı Ödemiş ilçesinde bulunan Bozdağ'da 5 kişilik bir grubun dağcılık yapmak amacı ile zirveye tırmandıkları esnada içlerinden 2 şahsın yüksekten aşağıya düşerek yaralanması üzerine nefes kesen bir kurtarma operasyonu düzenleyen jandarma, o anlara ait görüntüleri paylaştı. Öte yandan, HATU timi ülkemizde ilk defa bu operasyona kullanıldı.

GÜNDEM 08.02.2021, 00:19 08.02.2021, 17:26
İzmir'de jandarmadan film sahnelerini aratmayan kurtarma operasyonu

Aktarılan bilgiye göre, Ödemiş ilçesinde bulunan Bozdağ Kayak Tesisleri'ne 5 sivil vatandaşın müsaade almadan dağcılık yapmak amacı ile gittiği ve kaybolduğuna yönelik 112'ye ihbarda bulunuldu. Düşme neticesinde bir yaralının bacağının kırıldığı ve diğer yaralının belinde ve yüzünde hafif derecede yaralanmaların bulunduğunun tespit edilmesinin akabinde ekipler harekete geçti.

Ülkemizde ilk kez HATU timi operasyonda kullanıldı

İhbar üzerine söz konusu bölgeye, Aydın Jandarma Filo Komutanlığı'ndan bir adet genel amaçlı helikopter, AFAD ekipleri ve Ödemiş İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yanı sıra ülkemizde ilk kez Bornova Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'ndan bir Jandarma Helikopterden Atma Toplama Uzmanı (HATU) gönderildi.

Film sahnelerini aratmadı

Jandarma ekipleri, film sahnelerini aratmayan operasyona ilişkin görüntüleri paylaştı. Söz konusu görüntülerde; sağ el bileği, sağ ayak bileği ve sol omuzunda kırık olan Rüştü K. (60), jandarma ve AFAD ekipleri tarafından sedyeye alındıktan sonra, sedyenin helikopterden aşağıya sarkıtılan makaraya bağlanmasıyla, yanında bir jandarma personelinin refakati ile helikoptere taşındı. Yaralıyı şahsı alan helikopter, bir süre sonra Ödemiş'te bulunan stadyumuna iniş yaparak, kendilerini hazır vaziyette bekleyen ambulansa yaralıyı teslim etti. Ambulansa alınan yaralı adam, Ödemiş Devlet Hastanesi’ne, diğer yaralı kişi Yavuz A. ise İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne nakledilerek tedavilerine başlandı.

Yorumlar (0)