İzmir Çeşme'de hortum

Ülkemizin turizm başkentlerinin başında gelen Çeşme, hortum felaketi ve şiddetli yağmur ile sarsıldı. Çok sayıda ev ve iş yerinin zarar gördüğü, araçların ve ağaçların devrildiği ilçe, adeta savaş meydanına döndü.

GÜNDEM 11.02.2021, 23:58 13.02.2021, 17:19
İzmir Çeşme'de hortum

Kent, son haftalarda arka arkaya meydana gelen doğal felaketlerle mücadele ediyor. Geçtiğimiz hafta 2 yurttaşın yaşamını yitirdiği sel felaketi ve bir süredir sürmekte olan deprem fırtınası ile sallanan İzmir, bu gece de hortum felaketi ve şiddetli yağışla karşı karşıya kaldı. Çeşme'ye bağlı Alaçatı ilçesinde meydana gelen hortum, önüne ne çıktıysa aldı savurdu. İki adet lüks yat ve kıyıdaki tekneler alabora olurken, ağaçlar ve elektrik direkleri devrildi. Hortumun etkisiyle çok sayıda araba ters döndü. İş yerleri ve evler de büyük hasar aldı. Savaş meydanını andıran ilçede, ilk tespitlere göre 5 kişinin yaralandığı belirtildi.



Dolu yağışı da etkili oldu

Diğer yandan; Balçova, Narlıdere ve Güzelbahçe başta olmak üzere, kentin bazı ilçelerinde dolu yağışı da meydana geldi. Çok sayıda araca da zarar veren şiddetli dolu yağışı, her yeri beyaza bürüdü. 

Kentte sağanak yağış şiddetini sürdürüyor.

Yorumlar (0)