İYİ Partili Türkkan’ın küfür ettiği şehidin kardeşi ateş püskürdü 

İYİ Partili Türkkan’ın ismi geçtiğimiz günlerde bir “küfür skandalına” karışmıştı. Tahir Gümren isimli şehide küfrettiği belirtilen Türkkan, önce bunu reddetmiş sonra da bunu kabul ederek özür dilemişti. Şehit Gümren’in kardeşi Abdullah Gümren, Türkkan’a ateş püskürdü. 

GÜNDEM 07.11.2021, 12:27 08.11.2021, 09:20
İYİ Partili Türkkan’ın küfür ettiği şehidin kardeşi ateş püskürdü 

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, geçtiğimiz günlerde şehit Tahir Gümren’e küfretmiş ve bunu reddetmişti. Sonrasında ise küfür ettiğini kabul ederek sosyal medya üzerinden özür dilemişti. AK Parti MKYK Üyesi ve AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, şehit Gümren’in Manisa Turgutlu’da yaşayan kardeşi Abdullah Gümren’i ziyaret etti. 

Baybatur, ziyarette şehit yakını Abdullah Gümren ve ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti. Ziyaret sırasında konuşan şehidin kardeşi Gümren, Türkkan’ın kendilerine özür dilemek yerine partisinin genel başkanı Meral Akşener ve diğer parti üyelerinden özür dilediği ifade ederek şunları aktardı: “Bu özür bize değildi. Bu sebeple bu özrü kabul etmiyoruz. Benim ağabeyimin canı yandı. Tabi ki orada onları söyleyecekti. 5 dakika arayla farklı farklı konuşup kendini yalanlardan tepki gösteririm tabi.” 



“Milliyetçiysen biz en kral milliyetçiyiz” 

Gümren: “Yolunu seç Lütfü Tükkan! Sen milliyetçiysen biz en kral milliyetçiyiz. Bizim şehidimizin cenazesi dördüncü gününde kaldırıldı. Bu cenazenin neden ve nasıl dördüncü günde kalktığını araştırsınlar. Tüm raporlar mevcut. Bizim her şeyimiz ortada. Bugün ağabeyimin telefonu araştırıldı. Ağabeyimin herhangi bir küfrü ya da hakareti yok. Kendisi bir de çıkıp partisinden ve başkanından özür diliyor. Biz, bu özrü kabul etmiyoruz. Söverek sayarak olmaz bu işler. Namus bu kadar kolay bir şey değil.” 



“Meral Akşener her yerde ‘bacım’ der ama orada konuşmadı” 

Gümren: “Meral Akşener her gittiği yerde ‘bacım bacım’ diyor ama Lütfü Türkkan’a da deseydi ya sen milletin bacısına neden küfür ediyorsun, diye. Bacılıktan namustan bahsediyorlar. Meral Akşener de konuşsaydı ya. Bu çoluk çocuğu bu kadar ağlattığı için hepsini Allah’a havale ediyorum.” 



“Türkkan ile aynı çatı altında olmaktan utanıyorum” 

AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur: “Lütfü Türkkan gibi biriyle TBMM’de aynı çatı altında olmaktan utanıyorum. Bu yaşananlar çok rezil. Milletimiz, Türkkan’a ağzının payını verdi. Ülkemizin dört bir yanındaki şehit ve gazi aileleri ve milletimiz ayağa kalktı. Kem söz, sahibine aittir. Türkkan’ın sözleri, kendisinin seviyesini gösterir. Siz vakur durun. Biz, milletimizin yanındayız.” 

Yorumlar (0)