İYİ Partili Kavuncu’ya saldırmıştı… İstenen ceza ortaya çıktı!

Geçtiğimiz ağustos ayında katıldığı bir program çıkışı İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’ya yumruklu saldırıda bulunan Sinan Oral hakkında talep edilen ceza açıklandı. Buna göre Oral’ın ‘basit yaralama’ iddiasıyla 1 seneye kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

GÜNDEM 06.04.2022, 13:23 07.04.2022, 09:20
İYİ Partili Kavuncu’ya saldırmıştı… İstenen ceza ortaya çıktı!

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, 20 Ağustos tarihinde Bakırköy’de yer alan bir kanalın stüdyosunda programa katılmıştı. Program çıkışında yol üzerinde sohbet halindeyken, hiç tanımadığı bir kişi tarafından yumruklu saldırıya uğramış ve yaşanan bu olay uzun süre siyasi gündemi meşgul etmişti. Saat 14.00 sularında yaşanan ve görüntüleri yayılan bu olayda Oral’ın, Kavuncu ile hiçbir iletişimde bulunmadan aniden yumruk attığı ve bölgeyi terk ettiği görülmüştü. 

1 yıla kadar hapsi isteniyor

Aradan geçen 8 aylık bir sürecin ardından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nca mahkemeye sunulan iddianamenin de detayları ortaya çıktı. Buna göre yumruklu saldırıda bulunan sanık hakkında ‘basit yaralama’ iddiası ile 1 yıla kadar hapis talep edildi. 


 

Kavuncu’ya ‘antipati’ duyduğu için vurduğunu söyledi

Sinan Oral ise konuyla ilgili yaptığı savunmada, otomobil satın almak için bölgede bulunduğu belirtti. Kavuncu’yu yol üzerinde şans eseri gördüğünü belirten Oral, kendisine antipati duyduğu kaydederek, sinirini kontrol edemediğini ve yumruk attığını söyledi. Pek çok güvenlik kamerası tarafından kayıt altına alınan saldırı ile ilgili Oral’la bağlantı içinde olması muhtemel 3 şüphelinin daha tespit edildiği aktarıldı. 

İddianame kabul edildi

Henüz kimliği belirlenemeyen bu şahıslar ile ilgili tefrik kararı verilerek farklı bir soruşturmanın yürütülmesi karara bağlandı. İddianame, sunulduğu mahkemece kabul edilerek, duruşmaların basit yaralama usulüyle gerçekleştirileceği belirtildi.  

Yorumlar (0)