İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'den Pençe-Kılıç açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul programı çerçevesinde öğretmenlerle bir araya geldi. Akşener, "Dün geç saatlerde Suriye'de başlayan sınır ötesi harekât için Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başarılar diliyorum. Askerlerimizin ayağına taş değmesin, inşallah her şey öngördüğümüz gibi milletimizin hissiyatına uygun olarak yaşanır. Zorlu bir süreçtir. Allah kolay kılsın diyorum" sözlerini kullandı.

GÜNDEM 20.11.2022, 16:05 21.11.2022, 08:10
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'den Pençe-Kılıç açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul programı çerçevesinde bugün saat 11.30´da emekli ve çalışan öğretmenlerle Beyoğlu'nda düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

Harekat açıklaması: "Allah kolay kılsın"

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ve milletvekilleri, Akşener´e eşlik etti. Kahvaltıdan sonra Meral Akşener ve öğretmenler hep beraber öğretmen marşını okudu. Meral Akşener Kuzey Irak ve Suriye'de başlatılan Pençe-Kılıç Hava Harekatı´ndan söz ederek "Dün gece Suriye'de geç saatlerde başlayan sınır ötesi harekât için ordumuza başarılar diliyorum. Askerlerimizin ayağına taş değmesin, her şey inşallah bizim öngördüğümüz gibi milletimizin hissiyatına uygun bir şekilde gelişir. O sebeple zorlu bir süreçtir. Allah kolay kılsın diyorum." sözlerini kullandı.

Akşener sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Biz imkansızlıkların ve zor şartların içerisinde böyle bir eğitimi o fırsat eşitliğini elde eden cumhuriyetin köy kızlarıyız. Köyde büyüdüm fakat o köyden yola çıkıp şu an karşınızdayım. Benim büyüdüğün köy şehre oldukça yakın bir köydü. Bugün o köyde doğan kız çocuklarının eğitim şansı doğduğum dönemdeki imkansızlıklara rağmen benim kadar yüksek değil. Cumhuriyet bir şeyi başardı. O da eğitimdir. En zor koşullarda öğretmeni yetiştirmekten hiçbir zaman vazgeçmedi. Türkiye´nin dört bir tarafından gelen çocukları bir araya getirdi ve onları kardeş yaptı. Birbirleriyle iletişimini ömür boyu sağladı. Biz birer eğitim ordusuyuz bu Türkiye'yi kalkındıracağız diyerek bizleri mezun etti."

Yorumlar (0)