İtleri kovmaya devam! Ne gıda ne mühimmat kaldı

İşgal altındaki topraklarını kurtarmaya devam eden Azerbaycan, insani ateşkesi ihlâl eden Ermeni askerlerini ağır kayıplara uğrattı.  Ermenilerin mühimmat, silah ve gıda bakımından problem yaşadığı öğrenildi. 

GÜNDEM 28.10.2020, 09:15 28.10.2020, 17:18
İtleri kovmaya devam! Ne gıda ne mühimmat kaldı

Azerbaycan ile işgalci Ermenistan arasında Dağlık Karabağ'da sağlanan insani ateşkes, 26 Ekim günü yürürlüğe girmişti. Yerel saat ile 08.00'da başlayan ateşkes, bir kez daha Ermeniler tarafından ihlâl edilmişti. 

Azerbaycan ile terör devleti Ermenistan arasında yaşanan çatışmalar; Gubadlı, Zengilan, Fuzuli, Hocavend ve Ağdere istikametlerinde sürüyor.

Konuya ilişkin açıklama Azerbaycan Savunma Bakanlığından geldi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Ermeni askerlerinin saldırı teşebbüslerinin, Azerbaycan ordusu tarafından önlendiği ifade edildi.

Söz konusu açıklamada, Ermeni ordusunun ağır kayıplara uğrayarak geri çekilmek zorunda kaldığı belirtildi. Cephenin farklı yönlerinde Ermenilerin uğradığı kayıplar şu şekilde sıralandı:

- 6 tane otomobil,

- 1 tane Konkurs tanksavar füze sistemi,

- 1 tane 120 milimetre uzunluğunda havan topu,

- 2 tane Giasint-B topu,

- 1 tane D-44 obüsü,

- 5 tane D-20 obüsü,

- 6 tane D-30 obüsü,

- 3 tane Grad füze sistemi,

- 1 tane Osa uçaksavarı,

- Birçok askerî personel.

Ermeni askerlerinin araçlarında ciddi derecede azalma yaşandığı kaydedilen açıklamada, söz konusu askerlerin mühimmat, silah ve gıda bakımından problem yaşadığına dikkat çekildi. 

Açıklamada, Erivan yönetiminin işgal altındaki Azerbaycan topraklarına birlik yollamada güçlük çektiği belirtilerek, birçok polis ile sözleşmeli askerin savaşa katılmayı kabul etmediği ifade edildi. 

Azerbaycan askerlerinin cephede kontrolü sağladığı kaydedilen açıklamada, sabah saatleri itibarıyla Ermeni askerlerinin Terter şehrini top atışı ile hedef aldığı aktarıldı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, yalnızca kendilerine ait olan toprakları istediklerini belirtmiş, Ermeni askerlerini "iti kovar" gibi uzaklaştırdıklarını söylemişti.

Yorumlar (0)