İtalyan medyası: Erdoğan, göç rotasının anahtarını aldı!

İtalyan medyası, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Avrupa'ya göç rotasının anahtarlarını eline aldığını ifade etti.

GÜNDEM 24.10.2020, 11:50
İtalyan medyası: Erdoğan, göç rotasının anahtarını aldı!

İtalyan medyası, Türkiye ile Libya arasında kurulan iyi ilişkilere dair haberler yayımlamaya başladı. 

Bir süre önce açıklamada bulunan MSB (Milli Savunma Bakanlığı), Türkiye'nin Libya ordusuna sahil güvenlik eğitimi verdiğini ifade etti. Libya Silahlı Kuvvetleri'ne SAS (Su Altı Savunma) alanında eğitimler verildiği bildirildi. 

Bunun üzerine İtalyan medyası, Afrika'dan Avrupa göç akışının genellikle Libya-İtalya hattında gerçekleşmesi sebebiyle birtakım değerlendirmelerde bulunarak, Avrupa'ya göç akışının Türkiye'nin denetimine geçtiğini ifade etti. 

Avvenire isimli İtalyan gazetesi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, doğuya göç akışının idaresini sağlamak üzere Avrupa'dan anahtarları aldığını kaydetti. 

Il Manifesto isimli İtalyan gazetesi ise yayımladığı bir haberinde, göçmenlerin Libya rotasının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinde olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin Libya'da üstünlük sağlamayı ve "İtalyanlara darbe indirmeyi" hedeflediğini iddia eden gazete, bunun için Libya ordusuna sahil güvenlik eğitimi verilmeye başlandığını ileri sürdü. 

Gazete, MSB'nin (Milli Savunma Bakanlığı) Twitter hesabından yapılan paylaşıma da dikkat çekerek, İtalya'nın 2018 senesinde Libya'ya iki devriye botu verdiğini ancak şimdi o botların üzerine Türk askerlerinin olduğunu kaydetti. 

La Repubblica isimli İtalyan gazetesi de Türkiye'nin, Libya'nın sahil güvenliği üzerinde kontrol sağladığını belirti.

TSK'nın (Türk Silahlı Kuvvetleri) Libya askerlerine sahil güvenlik eğitimi verdiğini aktaran gazete, bu durumun İtalya'nın Libya üzerindeki etkisini sarstığını çünkü günümüze kadar bu görevi İtalyan ordusunun üstlendiğini ifade etti. 

Yorumlar (0)