İtalyan komutan Türk komutanın anonsunu duyunca...

Türkiye'den Libya'ya giden kargo gemisi, İtalyan komutanın emriyle Yunanistan savaş gemisi tarafından Girit açıklarında durdurulmak istenince Türk komutan anons geçti. Anonsu duyan İtalyan komutan geri vites yaptı.

GÜNDEM 11.06.2020, 09:38
İtalyan komutan Türk komutanın anonsunu duyunca...

Türkiye ile Libya arasındaki anlaşmaya tepki gösteren ve geçtiğimiz günlerde İtalya ile "İyon Denizi’nde Ekonomik Münhasır Bölge (MEB) sınırlandırma anlaşması" imzalayan Yunanistan, Türkiye’den Libya’ya giden bir kargo gemisini savaş gemisi marifetiyle Girit açıklarında durdurmak istedi. Emri veren İtalyan komutan, Türk komutanın telsiz anonsunu duyunca hemen geri adım attı.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki “Akdeniz” gerilimi sahaya yansımaya devam ediyor. CNN Greece’te yer alan habere göre, Avrupa Birliği’nin Libya’ya yönelik silah ambargosunu denetlemek için başlattığı “İrini” operasyonu dayanak gösterilerek dün Türkiye’den Libya’ya giden bir kargo gemisinin, Yunan fırkateyni tarafından Girit açıklarında önü kesilmek istendi.

Emir, operasyonu yöneten İtalyan komutandan geldi. İtalyan komutan Yunanistan’a ait savaş gemisinden helikopter çıkartarak kargo gemisinin durdurulmasını ve denetlenmesini istedi.

Tanzanya bandıralı “Çirkin” isimli kargo gemisine Yunan helikopteri yaklaşınca bu kez de devreye Türk Deniz Kuvvetleri’nin savaş gemileri girdi.

Bölgedeki Türk fırkateyninin başında bulunan Türk komutan, müdahale etme hazırlığındaki kuvvetlere, “Bu gemi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti koruması altındadır” anonsu yaptı.

Anonsu duyan İtalyan komutan, hemen helikopterin geri çekilmesi talimatını verdi. İtalyan komutanın "geri çekil" emrinin ardından Yunan helikopter geri dönerken, kargo gemisine Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait üç savaş gemisi eşlik etti ve Libya’ya kadar güvenli şekilde gitmesi sağlandı.

Erdoğan Yunanistan'a "haddini bil" demişti

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos’un, “Türkiye ile çatışmaya hazırız” sözlerine sert tepki göstermiş ve Yunanistan'ın uslu durmadığını ancak kuru sıkı attığını belirterek, "Türkiye’ye laf atılır mı? Haddini bil. Bilmezsen Türkiye’nin yapacağı şey bellidir” demişti.

Yunan medyası ise Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu açıklamalarını, “Erdoğan, Yunanistan’a meydan okudu” manşetiyle duyurmuştu.

Yorumlar (1)
............. 4 yıl önce
söylediyse başkanımız bi bildiği vardır (Allahınakurban olduğum)