İtalya Başbakanı Mario Draghi, Türkiye'ye geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İtalya Başbakanı Mario Draghi, Türkiye-İtalya Üçüncü Hükümetler Arası Zirve Toplantısı'nda başkanlık edecek.

GÜNDEM 04.07.2022, 16:30 05.07.2022, 08:55
İtalya Başbakanı Mario Draghi, Türkiye'ye geliyor

İtalya Başbakanı Mario Draghi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın misafiri olarak Türkiye'ye yarın resmi ziyarette bulunacak.

Erdoğan ve Draghi zirveye başkanlık edecek

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre İtalya Başbakanı Mario Draghi, resmi ziyaret için yarın Türkiye’ye gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Draghi, Türkiye-İtalya Üçüncü Hükümetler Arası Zirve Toplantısı'na birlikte başkanlık edecekler.

İkili ilişkiler değerlendirilecek

İlgili bakanların katılımı ile düzenlenecek olan zirvede, Türkiye-İtalya ilişkileri tüm yönleriyle masaya yatırılacak ve gözden geçirilecek. Türkiye ile İtalya’nın iş birliğinin derinleştirilmesi ve geliştirilmesi için atılabilecek yeni adımlar ele alınacak olan konular arasında.

Türkiye-AB ilişkileri konuşulacak

Edinilen bilgiye göre Draghi'nin temasları esnasında, stratejik ortak ve aynı zamanda NATO müttefiki olan İtalya ile ikili ilişkilerin dışında Türkiye-AB ilişkileriyle küresel ve bölgesel sorunlar hakkında da görüş alışverişinde bulunulacak.

Yorumlar (0)