İsveçli muhabirden ‘Taksim saldırısı’ yorumu: Baskı artacak

İstiklal Caddesi’nde meydana gelen ve 6 kişinin yaşamına mal olan terör eylemine ilişkin yorum yapan İsveçli muhabir Tomas Toren, “Bu saldırı sebebiyle Türkiye’nin İsveç üzerindeki baskısı artacak” dedi. 

GÜNDEM 15.11.2022, 14:39
İsveçli muhabirden ‘Taksim saldırısı’ yorumu: Baskı artacak

Taksim’de meydana gelen terör eylemi, Türkiye’de olduğu gibi dünya gündemdekini yerini de koruyor. Saldırının Türkiye-İsveç ilişkilerine nasıl yansıyacağını değerlendiren İsveçli muhabir Tomas Toren, dikkat çekici ifadeler kullandı. Türkiye’nin İsveç’e yönelik baskısını daha da artıracağını belirten Toren, “İstanbul’da meydana gelen saldırı PKK/PYD’yi işaret ediyor. Türklerin birçoğu, PKK’yı desteklediği düşünülen Batı dünyasına öfkeli. Bu sebeple suçlamaların merkezinde Batı bulunuyor. Türkiye, bundan sonraki süreçte İsveç üzerindeki baskıyı artıracaktır. İki ülke arasında gergin bir döneme giriyor olabiliriz” değerlendirmesinde bulundu. 

Bilström: Anlaşmanın tüm şartları eksiksiz olarak yerine getirilecek

İstiklal Caddesi’ndeki terör eylemine ilişkin bir açıklama da İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström’den geldi. Türkiye’ye destek mesajı veren Billström, “Bu tür terör saldırısına uğrayan bütün ülkelerle omuz omuza durmaya devam edeceğiz. Bu acı olay sebebiyle Türkiye’nin üzüntüsünü paylaşıyoruz. İstanbul’daki terör eyleminin ülkelerimiz arasındaki görüşmelere olumsuz yansıyacağını düşünmüyorum. Söz konusu terörle mücadele olunca tüm ülkelerle omuz omuza mücadele etmeye hazırız. Finlandiya ve Türkiye ile NATO Zirvesi kapsamında önemli bir muhtıraya imza attık. Bu anlaşmanın tüm şartları eksiksiz olarak yerine getirilecek. Tekrar Türk halkına baş sağlığı dileklerimi sunuyorum. Bir daha böyle bir olayın hiçbir ülkede yaşanmamasını arzu ediyorum” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)