İsveçli Bakan PKK'lılarla toplantıda: Büyükelçi Dışişleri'ne çağrıldı

İsveç'in Ankara Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. İsveç Savunma Bakanı Hultqvist'in YPG/PKK'lı terörist elebaşlarıyla video konferans yolu ile görüşme yapması kınanarak, terör örgütlerine sağlanan destek hususundaki rahatsızlık iletildi.

GÜNDEM 20.04.2021, 18:50
İsveçli Bakan PKK'lılarla toplantıda: Büyükelçi Dışişleri'ne çağrıldı

İsveç Savunma Bakanı Peter Hultqvist'in terörist elebaşı Mustafa Abdi bin Halil ile video konferans yöntemiyle yaptığı toplantının görüntüleri büyük tepki toplamıştı.

Büyükelçi, Dışişleri'ne çağrıldı

Dışişleri Bakanlığı, söz konusu durum karşısında rahatsızlığını belirterek, İsveç’in Ankara Büyükelçisi Staffan Herrström'i çağırdı.


(İsveç’in Ankara Büyükelçisi Staffan Herrström)

Görüşme kınandı

Dışişleri Bakanlığı, Herrström'e, İsveç Savunma Bakanı Hultqvist'in terörist elebaşlarıyla görüşme gerçekleştirmesinin kınandığını belirterek, terör örgütlerine sunulan destek hususundaki rahatsızlık ifade edildi. 

Suriye'nin toprak bütünlüğü vurgusu

Bakanlık, İsveç makamlarını, terör gruplarına destek vermemeye; Suriye’nin toprak bütünlüğü, birliği ve kalıcı istikrarı için gayret sarf etmeye davet etti.

Bakanlık ayrıca, Türkiye'nin PKK ve DEAŞ terör örgütleriyle mücadelesini kararlılıkta sürdüreceğini bir kez daha yineledi.

Yorumlar (0)