İsveç, Türkiye ile terörle mücadele konusunda iş birliği mesajı verdi!

İsveç Başbakanı Andersson, Ankara ile iletişim halinde olduklarını açıkladı. Andersson, "Biz terör örgütlerine para ve silah göndermiyoruz" dedi.

GÜNDEM 26.05.2022, 09:43
İsveç, Türkiye ile terörle mücadele konusunda iş birliği mesajı verdi!

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, resmi görüşmeleri gerçekleştirmek için İsveç’in başkenti Stockholm'e seyahat etti.

Michel, görüşmede İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ile bir araya geldi ve uluslararası konuları gündeme getirdiler.

"Türkiye’yle diyalogumuz devam ediyor"

Michel ve Andersson gerçekleştirdikleri görüşme sonrasında ortak bir basın toplantısı düzenlediler. Toplantıda konuşan Andersson’un gündeminde ise İsveç’in NATO’ya üyelik kararında Ankara’nın tepkisi vardı.

NATO için Türkiye ile müzakere yapmayı önemli bulduklarını ifade eden Başbakan Andersson, "İsveç hükümetinin Türkiye ile diyaloğu devam etmekte. Ben bu diyaloğun devamını sabırsızlık ile bekliyorum." dedi.

"İsveç ile Türkiye’nin ikili ilişkilerini güçlendirmek istiyorum."

Andersson, konuşmasında AB ile diğer NATO üyesi ülkelerden askeri ittifak için başvuru konusunda karşılaştıkları desteklerden dolayı da memnuniyetlerini dile getirdi.

İsveç Başbakanı Andersson, "Daha önce de ifade ettiğim gibi, İsveç ile Türkiye’nin ikili ilişkilerini güvenlik, barış ve terörizm ile mücadele konularında güçlendirmeyi istiyorum" dedi.

"Biz, terör örgütlerine para ve silah göndermiyoruz"

Terör örgütlerine para aktarmadıklarını dile getirten Başbakan Andersson, şöyle dedi: ''İsveçli diplomatlar şu an Ankara'da. Biz terör örgütlerine para ve silah göndermiyoruz. Medyada gündeme gelen ve belirsiz olan bu konuları konuşup, tartışıp bir açıklığa kavuşturacağız.''

Michel: "İsveç, NATO’ya üye olunca Avrupa daha güvenli bir yer olacak"

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel de basın toplantısında dikkat çekici açıklamalar yaptı. Michel, AB’nin İsveç'i NATO üyeliği konusunda desteklediğini söyledi ve "İsveç, NATO’ya üye olunca Avrupa daha güvenli bir yer olacak" dedi.

Edinilen bilgilere göre, Avrupa ülkelerinin Rusya’nın gazından bağımsız olması gerektiğini ifade eden Michel, gelecek hafta düzenlenecek olan AB zirvesinde ise AB'nin Rus petrolüne karşılık yaptırımları konusunda karar çıkmasını beklediğini dile getirdi.

Yorumlar (0)