İsveç'teki Türk hastanın kızı: Tek bir devlet bunu yapabilirdi, o da Türkiye!

İsveç'in Malmö şehrinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) teşhisi konmasına rağmen tedavi edilmeyerek eve gönderilen, bunun üzerine ambulans uçakla Türkiye'ye getirilen Emrullah Gülüşken'in kızı, ""Tek bir devlet bunu yapabilirdi, o da kendini gösterdi." açıklamasını yaptı. 

GÜNDEM 26.04.2020, 14:33 26.04.2020, 14:39
İsveç'teki Türk hastanın kızı: Tek bir devlet bunu yapabilirdi, o da Türkiye!

İsveç'in Malmö şehrinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkmasına rağmen tedavi edilmeyerek evine gönderilen 47 yaşındaki Emrullah Gülüşken, çocuklarıyla birlikte Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla Türkiye'ye getirildi. Ambulans uçağın saat 13.45 sularında Ankara Esenboğa Havalimanı'na indiği öğrenildi. 

"Türkiye'de daha güvende olacağını ve iyi bakılacağını biliyorum"

Emrullah Gülüşken'in kızı Leyla Gülüşken, İsveç'te ambulans uçağa bindirilmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Şu an babamın sağlık durumundan dolayı üzgün hissediyorum ancak bir yandan da içim rahat çünkü ülkeme götürülüyor, emin ellerde. Türkiye'de daha güvende olacağını ve iyi bakılacağını biliyorum, o yüzden mutluyum." ifadelerini kullandı. 

"Tek bir devlet bunu yapabilirdi, o da kendini gösterdi"

Twitter'da paylaşım yaptıktan sonra seslerinin duyulduğunu belirten Leyla Gülüşken, hemen ardından Türk makamları ile temasa geçtiklerini aktardı. 

Gülüşken, "İnsanlar tweetimizi gördü, sesimiz duyuldu. Sesimizi duyurduk. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca duruma el koydu. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Onlar olmasaydı babam bu şekilde Türkiye'ye götürülüyor olmazdı. Hiçbir devletin bunu yapabileceğini düşünmüyorum. Tek bir devlet bunu yapabilirdi, o da kendini gösterdi, o devlet Türkiye." dedi.

Yorumlar (0)