İsveç'te tedavi edilmeyen Covid-19 hastası Türk Ankara'ya getirildi!

İsveç'in Malmö şehrinde Emrullah Gülüşken, yeni tip koronavirüs (Covid-19) teşhisi konmasına rağmen tedavi edilmeyerek eve gönderildi. 47 yaşındaki Gülüşken'in kızları Samira ile Leyla Gülüşken ‘in yardım çağrısına Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan yanıt geldi. İsveç'e gönderilen ambulans uçak, Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi.

GÜNDEM 26.04.2020, 08:23 26.04.2020, 16:53
İsveç'te tedavi edilmeyen Covid-19 hastası Türk Ankara'ya getirildi!

İsveç'in Malmö şehrinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkmasına rağmen tedavi edilmeyerek evine gönderilen 47 yaşındaki Emrullah Gülüşken, çocuklarıyla birlikte Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla Türkiye'ye getirildi.

Ambulans uçağın saat 13.45 sularında Ankara Esenboğa Havalimanı'na indiği öğrenildi. 

Emrullah Gülüşken ile çocukları, Ankara Şehir Hastanesi'ne götürüldü. 47 yaşındaki Gülüşken, burada tedavi altına alınırken, çocuklarının da 14 gün boyunca karantinada tutulacağı bildirildi. 

Olaylar nasıl gelişti?

İsveç'te 47 yaşındaki Emrullah Gülüşken, yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanmasına rağmen tedavi edilmedi. 

Emrullah Gülüşken'in kızları Samira Gülüşken ile Leyla Gülüşken, sosyal medya hesapları üzerinden yardım istedi. Samira Gülüşken, "Ailemle birlikte İsveç'te yaşıyoruz. Babam 11 gün önce ateşi yükselip nefes darlığı yaşamaya başladı, endişe edip hastaneyi aradık ama maalesef gelmediler ve bizleri geçiştirdiler. Her gün defalarca aradık ama bize dönüş sağlamadılar." ifadelerini kullanarak yardım çağrısında bulundu. 

Leyla Gülüşken de paylaştığı bir video ile yardım talebinde bulunurken, yayınladığı görüntüler sosyal medyanın gündemine oturdu. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan yanıt geldi

Türkiye'nin Stokholm Büyükelçiliği ile Yurtdışı Akraba ve Topluluklar Başkanlığı, Gülüşken ailesi ile iletişime geçti. Bunun üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Samira Gülüşken'i arayarak, 47 yaşındaki babası Emrullah Gülüşken'in durumuna ilişkin bilgi edindi. 

Bakan Koca, geçmiş olsun dileklerini ileterek, Emrullah Gülüşken'in 4 çocuğuyla beraber Türkiye'ye getirilmesi amacıyla ambulans uçak gönderilmesi için talimat verdi. 

Emrullah Gülüşken'in, çocukları Leyla, Samira, Mahmut ve Emir Ali beraber ambulans uçakla İsveç'ten Antalya'ya getirileceği bildirildi. 

"Her koşulda ülkemin destek olacağına inanıyordum"

Leyla Gülüşken, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Her koşulda ülkemin destek olacağına içten inanıyordum. Bu zor zamanımızda bizim yanımızda olup her koşulda her yardımda bulundular. Sayın Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca'ya çok teşekkür ediyorum. Allah ülkemize zeval vermesin. Ne mutlu Türk'üm diyene." ifadelerini kullandı. 

Emrullah Gülüşken'in ambulans uçağa bindirildiğine dair görüntüler yayınlandı. 

"İnşallah Emrullah Bey de iyileşecek"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı son paylaşımda, "Bir kız evlat, COVID-19 hastası babası için hiçbirimizin unutamayacağı bir şey yaptı. Ülkemiz harekete geçti. Ambulans uçağımız sabah İsveç’ten hastamızı aldı. Birazdan Ankara’da olacak. (Sevgili Leyla, biz 25 bin hastamızı iyileştirdik. İnşallah Emrullah Bey de iyileşecek.)" ifadelerine yer verdi.

Ambulans uçak Ankara'ya indi

Ambulans uçağın saat 13.45 sularında Ankara'ya indiği öğrenildi. 

Ne olmuştu?

Leyla Gülüşken, babasının 13 gün önce hastalandığını, hastane ile temasa geçmelerine rağmen olumlu bir yanıt alamadıklarını ifade etmişti. 

Babasının sağlık durumunun ciddileşmeye başlaması üzerine yeniden hastaneyi aradıklarını belirten Leyla Gülüşken, "Eve doktor gelip babamı kontrol ettikten sonra, ambulansı arayıp hastaneye kaldırılmasını istedi. Hastaneye kaldırıldıktan sonra Kovid-19 teşhisi konuldu. Buna rağmen babamı eve gönderdiler." demişti. 

Leyla Gülüşken, yeniden hastaneye başvurmalarına rağmen sonuç alamadıklarını kaydederek, ''Dün babam biraz daha kötüleşince ambulansı aradık, ambulans geldi ve aradığımız için bize çıkıştılar. Bu hastalığa bir şey yapamayacaklarını söylediler. Biz de bu hastalığın tedavisi olmadığını ama babamın hastanede yatması gerektiğini ve bizim sağlığımızın tehlikeye atıldığını söyledik.'' açıklamasını yapmıştı.

Yorumlar (1)
Avukat Selami Süleyman MELEMŞE 4 yıl önce
TIP BİLGİM YOK, BU ALANDA KONUŞAMAM.
BU HASTALIK HENÜZ BİLİNEMİYOR. AMA SAĞLIKÇILARIN HASTAYA VE HASTALIĞA NASIL DAVRANACAĞI ÇOK UZUN ZAMANDIR BİLİNİYOR.
"OLMAYA DEVLET CİHANDA BİR NEFES SIHHAT GİBİ"
GEÇMİŞ OLSUN SAĞLIK ŞİFA DİLİYORUZ.