İsveç Büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı

Dışişleri'ne çağrılan İsveç'in Ankara Büyükelçisi Herrström'e, İsveç'in başkenti Stockholm'de PKK terör örgütü destekçilerinin Erdoğan'ı hedef alan propagandası ile ilgili ülkemizin tepkisi iletildi.

GÜNDEM 12.01.2023, 19:25
İsveç Büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgi doğrultusunda, PKK terör örgütü taraftarlarınca dün (11 Ocak) başkent Stockholm'de düzenlenen, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da hedef alan terör propagandası ile ilgili Büyükelçi Staffan Herrström bakanlığa çağırılarak ülkemizin tepkisi dile getirildi. 

Herrström'e, bahse konu eylemin protesto edildiği ve şiddetle kınandığı güçlü ifadelerle iletildi.

İsveç'in 'Üçlü Muhtıra' ile verdiği sözlerin açık ve net bir biçimde ihlali olan ve ülkemizin açık bir şekilde tehdit edildiği bu tarz terör eylemlerine izin verilmemesi talebi Herrström'e ifade edildi.

Herrström'e, ülkemizin eylemin faillerinin belirlenerek gerekli olan işlemlerin gerçekleştirilmesi ve İsveç'in taahhütlerini harfiyen yerine getirmesi yönündeki beklentileri de vurgulandı.



PKK terör örgütü yandaşlarının provokasyonu

Başkentte yer alan tarihi belediye binasının önünde bir araya gelen PKK terör örgütü destekçileri, Türkiye Cumhurbaşkanı'na benzetilen bir kuklayı bahse konu binanın önündeki direğe ayaklarından bağlayarak asmış ve bu anların görüntülerini sosyal medya mecralarında paylaşmıştı.

PKK/YPG terör örgütü ile ilişkili sosyal medya hesaplarında yayımlanan videoda, Türkçe altyazıyla Erdoğan'ı ve ülkemizi hedef alan tehditler savrulduğu görülmüştü.

Başkentte 21 Ocak 2023 tarihinde 'NATO'ya Hayır' eylemi yapılacağı belirtilen paylaşımın altında hakaret içerikli yorumlar da dikkatlerden kaçmamıştı.

Yorumlar (0)