İsveç Başbakanı Kristersson: Türkiye ile ilgili ifadelerim yanlış anlaşıldı

Geçtiğimiz günlerde İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, “Türkiye’nin bazı talepleri karşılanmayacak” ifadesinde bulunmuştu. Söz konusu açıklamasının yanlış anlaşıldığını aktaran Kristersson, “NATO ülkelerinin içerisinde alacağı kararlara her zaman saygı duyuyoruz” dedi.

GÜNDEM 12.01.2023, 10:15 13.01.2023, 09:19
İsveç Başbakanı Kristersson: Türkiye ile ilgili ifadelerim yanlış anlaşıldı

Rusya ve Ukrayna arasında savaşın patlak vermesinin ardından NATO'ya katılma talebinde bulunan Finlandiya ve İsveç’in Türkiye’nin taleplerini karşılaması bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde açıklamada bulunan İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Türkiye'nin bütün isteklerinin karşılanmayacağını ifade etmişti.

“Yanlış anlaşıldım”

NATO’ya üye olabilmenin Ankara'dan geçtiğini ifade eden Kristersson, "Türkiye, uygulamada söz verdiğimiz şeyi uyguladığımızı teyit ediyor ancak vermek istemediğimiz ya da yapamayacağımız şeyleri de talep ediyor." demişti.

Söz konusu açıklamanın ardından yeniden basın mensuplarının karşısına çıkan Kristersson, bu ifadelerinin "yanlış anlaşıldığını" iddia ederek bu defa farklı ifadeler kullandı.

"Kendi iç kararlarını almalarına saygımız sonsuz"

"Türkiye’ye söz vermiş olduğumuz şeyleri tam bir şekilde yaptığımızı gösterdik." şeklinde konuşan Kristersson, "Uygulamalarımız temelde oldukça iyi bir şekilde seyrediyor. Türkiye tarafının da görüşmeler sırasında bu konuları teyit ettiğini görüyorum. 30 NATO ülkesinin ve Türkiye’nin onaylayıp onaylamama hususunda kendi iç kararlarını almalarına saygımız sonsuz" dedi.

"Güçlü destekler alıyoruz"

Sürecin şu zamana kadar hızlı bir şekilde ilerlediğini aktaran İsveç Başbakanı, "Birçok ülkeden oldukça güçlü destekler alıyoruz" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)