İstiklâl'e kişi sınırlaması! Aynı anda kaç kişi olacak?

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bulunan İstiklâl Caddesi'ne yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında kişi sınırlaması getirildi. Söz konusu caddede, aynı anda 7 bin vatandaşın bulunabileceği ifade edildi. 

YAŞAM 02.12.2020, 14:30 02.12.2020, 15:28
İstiklâl'e kişi sınırlaması! Aynı anda kaç kişi olacak?

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bulunan İstiklâl Caddesi için yeni bir karar alındı.

Söz konusu karar Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli tarafından duyuruldu.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Beyoğlu Kaymakamı Demirelli, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında insan kalabalığından kaynaklanan bulaş tehlikesini azaltmak amacıyla 3 Aralık Perşembe günü itibarıyla İstiklal Caddesi'ne girişlere kısıtlama getirildiğini bildirdi.

"Girişler durdurulabilir"

Demirelli, İstiklâl Caddesi'nin Taksim Meydanı girişinden Tünel Meydanı'na kadarki bölümünde aynı vakitlerde 7 bin vatandaşın bulunabileceğini kaydederek, kalabalığın artış göstermesi halinde söz konusu caddeye girişlerin durdurulabileceğini ifade etti. 

"Sağdan yürünecek"

İnsanların yüz yüze olacak biçimde yürümeleri nedeniyle yeni tip koronavirüsün (Covid-19) bulaşma olasılığının arttığına dikkat çeken Demirelli, bu nedenle bir karar daha alındığını belirtti.

Demirelli, tramvay yolunun orta nokta olarak belirlendiğini ve vatandaşların artık sağdan yürüyebileceğini aktardı.

"Bulaş tehlikesini azaltmak için önlem aldık"

Kararların 3 Aralık Perşembe günü itibarıyla saat 10.00'dan sonra geçerli olacağını kaydeden Demirelli, İstiklâl Caddesi'nde insan kalabalığının fazla olması nedeniyle bulaş tehlikesinin azaltılmasının gerektiğini, bu nedenle söz konusu önlemleri almak zorunda kaldıklarını ifade etti.

"Anlayış bekliyorum"

Demirelli, İstiklâl Caddesi'nde bulunan bütün iş yeri sahipleri ve esnaflardan, vatandaşlardan ve turistlerden anlayış beklediğini belirterek, alınan yeni önlemlere riayet edilmesi için çağrıda bulundu.

Yorumlar (0)