İstiklal'deki bombalı saldırıda 13 gözaltı daha: Bulgaristan'da yakalandılar

İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili gözaltı sayısı 13'e çıktı. İstanbul'da saldırıyı düzenleyenlere yardım ve yataklık yaptığı belirlenen 8 kişi daha gözaltına alındı. Saldırının şüphelisi 5 kişi ise Bulgaristan’da yakalandı. Saldırıda kullanılan patlayıcının olta kurşunuyla güçlendirildiği tespit edildi.

GÜNDEM 19.11.2022, 15:28
İstiklal'deki bombalı saldırıda 13 gözaltı daha: Bulgaristan'da yakalandılar

13 Kasım'da İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin öldüğü, 81 kişinin yaralandığı saldırıya yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sürüyor.



İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmada, terörist Ahlam Albashır ve firari şüpheli Bilal Hassan'ın Türkiye'ye illegal yollarla geçmesine yardım ettikleri tespit edilen 2 zanlı yakalandı.

Saldırıyı düzenleyenlere yardım ve yataklık yaptığı belirlenen 6 kişi daha gözaltına alındı. Yeni gözaltı sayısı 8'e çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne sevk edilen şüphelilerin işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Bulgaristan'da 5 kişi daha yakalandı

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde düzenlenen terör saldırısının şüphelisi olan 5 kişi Bulgaristan’da yakalandı.

Cumhuriyet Başsavcı Sözcüsü Siyika Mileva, Bulgaristan ulusal haber ajansına yaptığı açıklamada, Türk güvenlik yetkilileri ile gerçekleştirilen verimli iş birliği sonucu, 2 Arap kökenli ile 3 Moldovalı şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

Mileva, şimdilik şüphelilerin 72 saat gözaltında kalacaklarını, fakat savcılığın şüphelileri tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edeceğini bildirdi.

Bulgar basınına göre şüpheliler, saldırıdan 3 gün sonra Bulgaristan’a yasa dışı yollarla giriş yaptı.

Yakalanan şüpheliler arasında, İnterpol'ün kırmızı bültenle aradığı terör örgütü üyesi Bilal Hassan’ın yakın yardımcısı olarak bilinen Amran Abdulrami’nin de yer aldığı belirtildi.

Patlayıcı, olta kurşunuyla güçlendirildi

İstanbul Emniyet Müdürlüğünün, zaman ayarlı olduğu belirtilen bombanın parçaları ile ilgili incelemesi de sürüyor.

Yapılan tespitler sonucunda TNT cinsi patlayıcının güçlenmesi için içine demir parçaları, olta kurşunu ve çivi konulduğu belirlenirken delillerde TNT ve nitro selüloz kalıntıları tespit edildi.

Yorumlar (0)