İstiklal Caddesi'nde güvenlik önlemleri: Banklar söküldü

İstiklal Caddesi’nde dün gerçekleşen bombalı saldırı sonrası polis ekiplerinin olay yerindeki incelemeleri sona erdi. Uzun süre yaya girişine kapatılan caddedeki beton saksıların bankları da güvenlik önlemleri kapsamında söküldü. 

GÜNDEM 14.11.2022, 10:15 14.11.2022, 17:40
İstiklal Caddesi'nde güvenlik önlemleri: Banklar söküldü

İstanbul’un en yoğun noktalarından olan İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırı sonrası polisin olay yerindeki incelemeleri tamamlandı. Sabah saatlerinde sona eren incelemelerin ardından cadde yeniden yaya kullanımına açıldı. Öte yandan güvenlik önlemleri çerçevesinde cadde üzerindeki beton saksıların bulunduğu banklar da kaldırıldı ve yerine polis bariyeri konuldu. Bir süre cadde üzerindeki banklara oturulamayacağı bildirildi. 

“Talimatın Kobani’den geldiği yönünde değerlendirmemiz var”
    
6 kişinin yaşamına mal olan acı olaya ilişkin gece geç saatlerde son bilgileri paylaşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Eylemin talimatının Kobani’den geldiği yönünde değerlendirmemiz var. Saldırganın Afrin’den geçtiği konusunda bir başka değerlendirmemiz de var. Saldırgan şu an gözaltında ve sorgusu devam ediyor” bilgisini paylaşmıştı. 

Patlamaya ilişkin başlatılan soruşturma çerçevesinde toplam 8 savcı ve 2 başsavcıvekili görevlendirildi. Sosyal medyadaki asılsız paylaşımlara ilişkin de soruşturma başlatıldığı duyuruldu. 

Yorumlar (0)