İşte orman yangınlarında son durum…

Antalya Manavgat Akseki’yle Muğla Marmaris, Köyceğiz ve Milas’ta orman yangınlarına karadan ve havadan müdahale ediliyor. Manavgat’ta alevler Sırtköy’deki evlere kadar ulaştı. Tarım Bakanı Pakdemirli, Bodrum’da, Antalya’da ve Silifke’de meydana gelen iki yangının kontrol altına alındığını ifade etti.

GÜNDEM 01.08.2021, 13:45 01.08.2021, 22:28
İşte orman yangınlarında son durum…

Bakan Pakdemirli, ülkemizde süren orman yangınlara dair son bilgileri aktardı.

Pakdemirli, “28 Temmuz – 1 Ağustos 2021 tarihlerinde meydana gelen 112 orman yangınından 107 tanesini kontrol altına aldık. Süren 5 yangının ise kontrol altına alınmasına ilişkin çalışmalar aralıksız bir şekilde devam ediyor.” dedi.

Şehirlerdeki yangınlara ilişkin son durumlar şöyle:

Antalya

Antalya Manavgat’ta 5 günden beri süren orman yangınlarına gün içerisinde hem havadan hem karadan müdahalede bulunuluyor. Sırtköy Mahallesi’ndeki alevler evlere kadar ulaştı. Mahallede bulunan evler bundan dolayı tahliye ediliyor.

7 kişi yaşamıni yitirdi

Meydana gelen yangında Türk ve Alman vatandaşı bir çiftin yangının ulaştığı evde mahsur kalarak can verdikleri kaydedildi.

Bakan Koca yangında iki yeni toplam 7 can kaybının olduğunu ve yangından etkilenen 507 kişinin 497'sinin tedavilerinin bitirilip taburcu edildiğini kaydetti. 10 kişinin ise tedavisi sürüyor.

İlçenin Ulualan mevkisinde kurulmuş olan Manavgat Yangın Yönetim Merkezi alanında, yangına müdahale etmek maksadıyla hava araçları hazır halde bekletiliyor.

Antalya Akseki’deki orman yangınına karadan ve havadan müdahale sürüyor.

Kepezbeleni Mahallesi’ndeki ormanlık alanda 29 Temmuz’da çıkmış olan yangın söndürme çalışmaları henüz tamamlanmadı. Alevler, Hocaköy Mahallesi’ne dek ilerleyerek rüzgarın da etkisini göstermesiyle komşu mahalleler için risk meydana getirdi. Yangın, bölgedeki Gülen Dağ’da etkisini sürdürmeye devam ediyor.

Gazipaşa

Pakdemirli, “Antalya Gazipaşa’da meydana gelen yangın kontrol altında. Soğutma çalışmaları sürüyor.” dedi.

Muğla

Muğla Köyceğiz ve Marmaris ilçelerinde meydana gelen orman yangınlarına karadan ve havadan müdahale sürüyor.

Armutalan Mahallesi Şirinyer mevkisinde bulunan ormanlık alanda 4 gün öncesinde meydana gelen yangın, rüzgarın da etkisini göstermesiyle yayıldı ve Orhaniye, Hisarönü, Turgut, Çiftlik, Bayır, Osmaniye, Turunç ve İçmeler’de etkisini gösterdi.

Yangını kontrol altında tutmak maksadıyla gece boyunca ekipler karadan yaptığı çalışmalarına devam etti. Sabahın ilk ışıklarıyla 2 ilçede hava araçları tarafından çalışmalar tekrar başladı. Bölgeye sevk edilmiş olan 3 uçak, 12 helikopter ile yangınlara havadan müdahale ediliyor.

Marmaris’te söndürme çalışmalarına Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı’na bağlı 100 kişilik ekip tarafından da destek veriliyor.

Köyceğiz Ağla Mahallesi’ndeki ormanlık alanda başlayıp geniş bir alana yayılan yangının kontrol altına alınması amacıyla karadan ve havadan müdahale sürdürülüyor.

Muğla Bodrum yangını kontrol altına alındı

Tarım Bakanı Pakdemirli, “Muğla Bodrum yangını kontrol altında. Soğutma çalışmaları sürüyor.” şeklinde konuştu.

Mersin

Mersin Silifke’de 3 gün öncesinde başlayarak Gülnar ilçesine sıçrayan orman yangını kontrol altına alındı.

İlçede 29 Temmuz’da sabah saatlerinde başlayan orman yangını, şiddetli rüzgar sebebiyle dün Gülnar ilçesi Dedeler Mahallesi’nin sınırına yayılarak gece boyunca etkisini sürdürdü.

Alevlerin çeşitli noktalara sıçramasının ardından takviye ekipler bölgeye yönlendirildi.

Gün ağarıncaya dek ekiplerin karadan müdahalesini sürdürdüğü yangın, uzun uğraşlar neticesinde kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarına bölgede başlandığı ifade edildi.

Yangın süreci

Mersin Silifke’de 29 Temmuz tarihinde sabah saatlerinde Boğsak mevkisinde orman yangını çıkarak, çok sayıda ev tedbiren boşaltılmıştı. Kuvvetli rüzgar sebebiyle yangın çevredeki diğer mahallelere de yayılmıştı.

Hırmanlı, Işıklı ve Yeşilovacık mahallelerinde etkisini sürdüren orman yangını, dün önce Akdere mevkisi, ardından Gülnar ilçesinde Dedeler Mahallesi sınırında bulunan ormanlık alana dek yayılmıştı.

Yorumlar (0)